L'Audiència de Barcelona accepta commutar la pena de presó de Leo Messi per una multa
Barça

El Tribunal Suprem confirma la condemna de 21 mesos de presó a Leo Messi per frau fiscal

L'Audiència Provincial de Barcelona va condemnar Leo i Jorge Messi per haver defraudat 4,1 milions d'euros a Hisenda a través d'un entramat de societats interposades

Actualitzat

El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència de l'Audiència de Barcelona que condemnava Leo Messi i el seu pare a 21 mesos de presó per tres delictes de frau fiscal en els exercicis dels anys 2007, 2008 i 2009 en què va deixar d'ingressar més de 4 milions d'euros a Hisenda. També se li ha imposat una multa de dos milions d'euros. 

En el cas del pare de Messi, li rebaixen la pena de 21 mesos a 15. Segons la resolució de la Sala Segona del Suprem, la rebaixa a Jorge Messi de la pena deriva que hi ha un atenuant de reparació del dany a l'haver-se retornat a Hisenda part dels diners defraudats.

L'Audiència Provincial de Barcelona va condemnar Leo i Jorge Messi per haver defraudat 4,1 milions d'euros a Hisenda a través d'un entramat de societats interposades. L'Audiència va considerar que els acusats "van eludir el pagament dels ingressos percebuts pels drets d'imatge de Leo Messi, mitjançant una complexa maniobra negocial que no tenia més finalitat que ocultar a la Hisenda Pública els ingressos generats i qui era el veritable perceptor dels mateixos".

Tot i això, com que pare i fill han rebut una pena inferior als 24 mesos, ni el davanter del Barça ni el seu pare hauran d'ingressar a la presó.

Anar al contingut