El Calcio Catania jugarà a la Lega Pro
Futbol

El tribunal federal condemna el Catània a baixar de categoria per manipular partits al seu favor

Antonio Pulverenti, president de l'entitat, ha confessat el delicte, però ha negat intentar treure benefici mitjançant apostes esportives

Jaume CabeceransActualitzat

El Catània ha estat condemnat pel tribunal de la Federació de Futbol a baixar a la Lega Pro, tercera divisió italiana, i començar la temporada amb 12 punts menys per manipular partits al seu favor. El tribunal federal també ha sentenciat el descens a la Sèrie D i l'inici de campanya amb 10 punts menys de Savona i Teramo, pel mateix motiu que el club sicilià.

Antonio Pulvirenti, dirigent del Catània, ha confessat davant del jutjat haver comprat cinc partits per 100.000 euros cadascun per intentar salvar el club del descens. A canvi, la justícia italiana ha acabat baixant el club de categoria i ha multat l'entitat amb 150.000 euros i ha inhabilitat el president per als pròxims cinc anys. La sentència ha acabat sent més dura de la imposada inicialment pel fiscal federal, que demanava el descens de l'equip i la resta de cinc punts al començar la temporada.

Varese-Catània, Catània-Trapani, Latina-Catània, Ternana-Catània, Livorno-Catània, serien els partits manipulats, segons els investigadors de la federació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut