Tour de França

El Tour pot quedar avui vist per a sentència amb una etapa que acabarà dalt del Tourmalet

El Tour de França acabarà diumenge, com és tradicional, als Camps Elisis de París. Alberto Contador i Andy Schleck es jugaran les opcions de victòria a l'etapa d'avui, l'última de muntanya, i en la contrarellotge de dissabte. Contador n'és el líder i, com que és millor que Schleck contra el crono, el luxemburguès s'haurà de jugar el tot pel tot a l'ascens al mític Tourmalet. El llegendari port pirinenc festejarà el seu 100è aniversari amb gran emoció i tindrà de regal l'honor de triar el virtual campió del Tour. El cim del Tourmalet, a 2.115 metres d'altitud, serà el punt final de la dissetena etapa, que es disputarà amb sortida a Pau.

Actualitzat
L'etapa d'avui, entre Pau i el Tourmalet, de 174 quilòmetres de recorregut, serà l'última batalla en la gran muntanya d'aquest Tour de França després del segon dia de descans. Després de l'ascens al coll de Marie-Blanque, es baixa la vall i després de tres quilòmetres completament plans es puja immediatament el Soulor, un port de vint-i-cinc quilòmetres. Al final, el mític Tourmalet, que és el cim més alt d'aquest Tour i que festejarà el seu cent aniversari. Allà Contador, doble guanyador del Tour, i Andy Schleck, segon en la passada edició, lluitaran pel mallot groc.

Com ho veuen els protagonistes

El luxemburguès Andy Schleck, segon classificat en la general del Tour, va assegurar de manera contundent durant la jornada de descans que "l'única opció per guanyar és atacar al Tourmalet". "No hi ha una altra opció que atacar al Tourmalet. Si faig algun moviment abans no tindré opcions. No puc esperar un mal dia d'Alberto Contador. Només em queda aquesta possibilitat", va assenyalar Andy Schleck.

El cap de files del Saxo Bank, a 8 segons de Contador va dir que es troba "concentrat al cent per cent en l'etapa del Tourmalet, on es decidirà el Tour". Schleck va recordar una vegada més que es troba en "el millor moment" de la seva vida. "Vaig estar en forma dimarts i dilluns, i no trobo motius per pensar que no estaré en forma dijous. Tinc la sensació que encara puc donar una mica més", va concloure Schleck.

Per la seva banda, Contador es va mostrar tranquil en la jornada de descans, més serè després de reconèixer el seu error al "cas de la cadena". Va sortir a entrenar un parell d'hores al migdia amb un temps amenaçador de pluja, idèntica previsió a la d'avui. El cap de files de l'Astana vaticina "una etapa molt renyida, ja que Andy Schleck i jo estem molt igualats", i que serà una jornada "espectacular". Sense obsessionar-se per guanyar l'etapa, "com l'any passat al mont Ventor", també té clar el líder que si pot liquidar la carrera al Tourmalet, ho farà. "Sens dubte, si puc resoldre la carrera al Tourmalet ho faré, així tindria més marge de temps i tranquil·litat per a la contrarellotge", va assenyalar.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut