Una imatge d'arxiu del Tour
Ciclisme

El Tour de França tindrà públic a les carreteres i caravana publicitària

El director general del Tour de França, Christian Prudhomme, ha assegurat que la prova no es farà a porta tancada, com s'havia especulat, i la gent podrà anar com sempre a veure els corredors a les carreteres, les sortides i les arribades

Arcadi AlibésActualitzat

El Tour de França havia de començar aquest dissabte, però la pandèmia del coronovarius va provocar el seu ajornament fins al final d'agost. Aquesta serà la principal novetat de la prova, que, segons paraules del seu director, Christian Prudhomme, serà "única i singular".

El Tour, però, no es quedarà sense públic. S'intentarà que es respectin totes les mesures sanitàries, però no s'impedirà que els espectadors vegin en directe els corredors, segons ha anunciat aquest dimecres Prudhomme en una entrevista a l'agència France Presse.

El director general del Tour és conscient, però, que hi haurà menys afluència de públic que els altres anys, tant per les circumstàncies provocades per la pandèmia com pel fet de disputar-se al setembre i no al juliol, amb menys calor i menys vacances per la gent. En qualsevol cas, Prudhomme ha informat que estan en contacte amb les autoritats sanitàries per establir tots els protocols, cosa que es farà segurament a finals de juliol.

Un altre dubte que ha resolt Christian Prudhomme és que hi haurà caravana publicitària.

"Pensem que podrem comptar amb un centenar de vehicles, que és un 60 per cent menys dels habituals, però cal tenir en compte que la situació econòmica és molt complicada i ha perjudicat moltes empreses."

El director general del Tour també ha confirmat que no hi haurà petons de les hostesses al podi, i ha comentat que no serà el millor any perquè els aficionats demanin autògrafs als corredors.

 

Anar al contingut