Imatge del Tour de França 2023
Imatge del Tour de França 2023 (Tour de France)
Ciclisme

El Tour de França 2026 començarà a Barcelona

La capital catalana acollirà la sortida de la competició ciclista més important del món

Redacció Esport3Actualitzat

Barcelona serà l'inici del Tour de França 2026. L'Ajuntament anunciarà aquest dimarts oficialment que la capital catalana acollirà la sortida de la competició ciclista més important del món. Feia anys que s'estava gestant aquesta possibilitat, però Barcelona no era l'única candidata a ser el punt de partida del Tour. Jaume Collboni, alcalde de Barcelona, ha parlat de somni fet realitat.

"Aquest anunci és un somni fet realitat que posa de manifest la vocació de Barcelona de continuar sent capital internacional de l'esport i de treballar en benefici de Catalunya, Espanya i Europa. Barcelona pot presumir de ser l'única ciutat del món que haurà acollit uns Jocs Olímpics, un Mundial de futbol, la Copa Amèrica i el Tour de França."

Collboni també ha explicat que, amb la voluntat de compartir el Tour amb la resta de Catalunya, l'Ajuntament està treballant perquè siguin tres les etapes que es disputin en territori català. Barcelona, per cert, també serà seu de la presentació dels equips participants. Per tant, el Tour 2026 s'estarà uns dies a la ciutat. Es preveu que el Tour comenci el 4 de juliol a Barcelona i acabi a París el dia 26.

Christian Prudhomme, director de la prova francesa, ha explicat que Montjuïc és un indret amb una significació molt especial i que tindrà un paper molt important en la primera etapa. 

Portar el Tour de França a Barcelona té un cost de 7 milions d'euros, que es repartiran entre l'Ajuntament de la ciutat, la Diputació i la Generalitat. 

El compte oficial del Tour ha picat l'ullet a Catalunya amb aquesta publicació en què, dins del vídeo, sobreimpressiona en català la frase "Més que una cursa":

Barcelona i el Tour

L'anterior pas del Tour per Barcelona va ser el 2009. La sisena etapa va sortir de Girona i va acabar a Barcelona, i l'endemà la ciutat va ser el punt de sortida de la setena etapa. Per tant, Barcelona ha acollit en diverses ocasions a la seva història alguna etapa del Tour, però no el "Grand Départ", és a dir, la sortida.

Segons havia assegurat el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, David Escudé, feia cinc o sis anys que es tenien converses amb el director general del Tour de França, Christian Prudhomme.

 

ARXIVAT A:
Tour de França
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut