Els eslovens Primoz Roglic i Tadej Pogacar són els favorits a la victòria final a París (EFE/EPA/Anne-Christine Poujoulat)
Ciclisme

El Tour afronta l'última setmana sense cap positiu

Amb el campió de l'any passat, Egan Bernal, descartat, la lluita per la victòria a París es redueix a un duel entre els eslovens Primoz Roglic i Tadej Pogacar

El Tour ha anunciat que no hi ha cap positiu en els 785 controls que s'han fet i per tant tots els corredors poden continuar a la cursa en l'última setmana que tindrà com a escenari principal de la cursa els Alps, amb tot el que això comporta.

 

De les sis etapes que queden, una és la final a París i una altra és relativament senzilla. De les altres quatre, tres són d'alta muntanya, però només una, la de dimecres, acaba en un port decisiu, a Méribel, que és on Pogacar pot fer mal a Roglic. Les altres de muntanya són més indicades per a atacs llunyans amb visió tàctica.

A més, queda la cronoescalada del penúltim dia, que serà decisiva sí o sí sempre que els resultats de les proves PCR d'avui no deixin sorpreses. Sembla bastant clar que tot es redueix a una lluita entre els eslovens Primoz Roglic i Tadej Pogacar. El campió de l'any passat, Egan Bernal, va quedar ahir descartat després de perdre més de 7 minuts a Le Grand Colombier. 

"Dins de tot em quedo una mica tranquil, perquè sento que vaig fer les coses bé. Ho vaig donar tot i així és la vida i així és el ciclisme. Un no pot guanyar sempre i has d'acceptar quan hi ha altres ciclistes que estan millor que nosaltres. I res, així és la vida".

Resignació de Bernal, que explica el que ja es veia, que les sensacions no han estat bones en cap moment d'aquest Tour.

"He estat patint des de la primera pujada, anava al límit i ja m'estava quedant i he intentat patir tant com he pogut fins a l'última pujada".

Mads Pedersen renuncia a defensar el títol mundial a Imola

Un dels corredors que disputen el Tour, el danès Mads Pedersen, ha anunciat que no defensarà el seu títol de campió del món en carretera al mundial que es disputarà el 27 de setembre a Imola. Pedersen considera que el recorregut no s'adapta a les seves característiques.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut