Son Heung-Min celebra el gol que ha marcat amb el Tottenham davant del Borussia Dortmund (Reuters)

El Tottenham posa un peu i mig als quarts de la Champions amb una contundent victòria sobre el Borussia Dortmund (3-0)

El sud-coreà Son, Vertonghen i Fernando Llorente han estat els golejadors dels anglesos en una segona part demolidora

Oriol Llach EstrellaActualitzat

El duel entre el Tottenham i el Borussia Dortmund de l'anada dels vuitens de final de la Champions League ha començat d'allò més igualat però després del descans s'ha convertit en un monòleg dels anglesos que s'han acabat imposant per un clar 3-0

En els primers 45 minuts: Possessió repartida entre tots dos equips i ocasions desaprofitades a la primera part. Els dos porters, Hugo Lloris i Bürki, han intervingut de forma decisiva per mantenir el 0-0 en el marcador.

Només començar la segona meitat, però, Son ha avançat els de Mauricio Pochettino: Eriksen roba la pilota en un descuit defensiu del Dortmund, la passa a Vertonghen i aquest la centra a l'àrea perquè el sud-coreà remati a plaer (1-0).

El gol ha esperonat els ànims entre els anglesos, tant a la gespa com a la grada, i s'ha creat un clima triomfal a l'estadi que ha fet recular l'equip alemany. Màxima confiança i control total del Tottenham que ha posat contra les cordes els de Lucien Favre en un atac permanent.

El Dortmund ha creat un mur defensiu i ha relegat la possibilitat d'empatar a alguna acció esporàdica la contracop. Amb aquesta estratègia, la pilota ha quedat sota control del Tottenham i ha acabat caient el segon: Pilota penjada en una assistència deliciosa d'Aurier i Vertonghen, al primer toc, supera Bürki amb un gol que ha fet dempeus l'afició que omplia l'estadi de Wembley (2-0).

A les acaballes, Fernando Llorente, de cap, ha marcat el tercer del Tottenham a la sortida d'un córner (3-0) servit per Eriksen deixant gairebé sentenciada una eliminatòria quan encara faltarà per jugar la tornada, el dimarts 5 de març a les 21:00, a l'estadi a Dortmund.