Lucas Moura ha fet el segon gol del Tottenham a Atenes (EFE)

El Tottenham deixa escapar dos gols d'avantatge i debuta empatant a Atenes (2-2)

Els finalistes de la darrera edició s'ha avançat per 0-2, amb gols de Kane, de penal, i Lucas Moura, però l'Olympiacos no ha abaixat els braços i ha igualat amb gols de Podence i Valbuena, de penal

Josep CochActualitzat

El finalista de la darrera edició de la Champions, el Tottenham, ha arrencat un valuós empat del Georgios Karaiskakis d'Atenes davant de l'Olympiacos. Els grecs es trobaven amb dos gols en contra quan havien disposat de les millors oportunitats en un partit que al final quedava en taules.

Els primers minuts eren de domini del Tottenham, si més no aquesta era la proposta de l'equip de Pochettino, però l'equip que arribava amb cert perill era l'Olympiacos, tot i que el porter Hugo Lloris aturava sense problemes els intents de Daniel Podence. Però en el minut 17 el davanter portuguès sí que donava un gran ensurt als anglesos, amb una rematada que s'estavellava al pal esquerra de la porteria de Lloris. L'Olympiacos arribava amb molta gent a l'àrea del Tottenham i en el minut 23 Podence tenia una nova oportunitat, resolta pel francès Lloris. En el minut 24, les coses que té el futbol, el Tottenham es trobava amb un penal que ha rebut Harry Kane, un penal comès pel Yassine Meriah. El mateix Harry Kane el transformava superant el porter portuguès José Sá. Així, gairebé sense voler-ho, els actuals subcampions de la competició s'avançaven per 0 a 1 al Georgios Karaiskakis d'Atenes. El gol deixava tocat l'equip grec fet que aprofitava el Tottenham. Una rematada inapel·lable de Lucas Moura en el minut 30, des de fora de l'àrea feia pujar al marcador el 0 a 2. Els de Mauricio Pochettino havien necessitat ben poc per fer forat en el marcador en només mitja hora de partit. Giorgios Masouras disposava d'una bona oportunitat en el 34, però el campió hel·lè, faltat de punteria no podia marcar el gol que els tornes a posar dins del partit. En el minut 39, nova jugada de Harry Kane per la banda esquerra i la seva centrada, molt perillosa, la rebutjava Sá. L'Olympiakos, per fi! obtenia el premi al seu joc i en el 44 una assistència del francès Valbuena permetia a Podence superar Lloris en creuar la pilota lluny del seu abast. Amb aquest marcador. d'1 a 2, s'arribava al descans.

En els primers minuts de la represa, Gianluca Rocchi anulava un gol a Dele Alli, per un clar fora de joc, un gol que podia haver sentenciat el partit. I del possible 1 a 3, la lluita dels grecs treia petroli i Jan Vertonghen cometia un penal a Mathieu Valbuena, era el minut 52. El mateix Valbuena el transformava enganyant Hugo Lloris i establia el 2 a 2. Tot tornava a començar. En el 62 el Tottenham feia el primer canvi, entrant Sissoko per Sdombele. José Sá, amb el peu, salvava l'Olympiakos la rematada de Dele Alli en el minut 65. En el minut 68 Valbuena deixava el camp i entrava Benzia, un francès internacional per Argèlia. Yassine Benzia s'omplia de pilota i rematava alt en el minut 75. El Tottenham buscava el gol del triomf, però els grecs sortien a la contra generant perill. El partit continuava obert. Lucas Moura era substituït per Erik Lamela en el 76, en una demostració que Pochettino anava a per al partit. L'Olympiacos també volia el partit i posava més pòlvora, amb l'entrada de Lazar Randjelovic. En el 85, nova ocasió per als anglesos, però Semedo rebutjava a còrner la rematada de cap de Kane. A la sortida del còrner Lamela remtava al primer pal, però José Sá rebutjava a còrner. El Tottenham pressionava de valent en els darrers minuts de partit. El Arabi, l'exjugador del Granada, entrava al camp per Guerrero, davanter per davanter. El partit entrava en els cinc minuts d'afegit amb l'empat a dos i tot per decidir.