Barça

El TJUE desestima un recurs del Barça

L'última instància jurídica continental anul·la una sentència que avalava el règim fiscal específic del Barça, el Reial Madrid, l'Athletic i l'Osasuna

Actualitzat

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), darrera instància continental, ha anul·lat una sentència del Tribunal General que avalava el règim fiscal del Futbol Club Barcelona, l'Athletic Club, el Reial Madrid i l'Osasuna, tot desestimant un recurs que el club blaugrana havia interposat contra la decisió de la Comissió Europea (CE) d'ordenar a Espanya recuperar les ajudes estatals "de les quals aquests clubs s'havien beneficiat".

El Tribunal General havia anul·lat al febrer del 2019 la decisió de la Comissió Europea d'ordenar a Espanya recuperar les ajudes d'Estat amb què s'havien beneficiat aquests clubs i que considerava il·legals, de manera que avalava el règim fiscal de les quatre entitats com a societats anònimes esportives. La Comissió entenia que aquests clubs s'havien beneficiat des del 1990 d'un tipus impositiu del 25% en lloc del 30% i va reclamar a Espanya el 2016 que recuperés fins a cinc milions d'euros per club en concepte d'impostos no abonats.

El cas es remunta a la llei espanyola del 1990 que va obligar els clubs esportius professionals a reconvertir-se en societats anònimes esportives, amb l'objectiu de fomentar la transparència en la gestió. Es va establir una excepció perquè els clubs que haguessin obtingut resultats econòmics positius en els exercicis anteriors poguessin seguir funcionant sota la forma de clubs esportius. A aquesta excepció s'hi van acollir els quatre clubs esmentats.

Anar al contingut