El tifó Hagibis amenaça el cel del circuit de Suzuka just quan s'ha de disputar el GP del Japó de Fórmula 1
Fórmula 1

El tifó Hagibis amenaça el GP del Japó de Fórmula 1

Amb vents de més de 200 quilòmetres per hora i fortes pluges torrencials, la previsió apunta que els moments més intensos de temporal podrien arribar al Circuit de Suzuka el dissabte quan es disputa la sessió de classificació

Actualitzat

El tifó Hagibis, que ja ha forçat la suspensió de dos partits del Mundial de rugbi que es disputa al Japó, també amenaça el GP de Fórmula 1 que es disputa aquest cap de setmana al Circuit de Suzuka.

Les previsions meteorològiques apunten que el temporal més intens serà el dissabte motiu pel qual l'organització ja ha posat a sobre de la taula la possibilitat de traslladar la classificació al diumenge al matí, poques hores abans de la cursa. La decisió definitiva es prendrà el divendres quan es disputa la primera i la segona sessió d'entrenaments lliures.

El tifó Hagibis té el potencial de generar vents de més de 200 quilòmetres per hora i va acompanyat per pluges torrencials que podrien afectar bona part del país nipó.

L'organització del GP del Japó de Fórmula 1 ja ha anunciat que la prioritat és la seguretat i és que el record del greu accident que va tenir Jules Bianchi el 2014, i que li va acabar costant la vida nou mesos després, al mateix Circuit de Suzuka fruit de les fortes inclemències meteorològiques encara és ben present.

 

A la roda de premsa prèvia al GP, els pilots han coincidit a l'hora d'assegurar que no pujaran a bord dels seus monoplaces sense unes mínimes condicions de seguretat:

 

Nico Hulkenberg (Renault):

"No necessitem gran cosa per sentir-nos insegurs. Volem córrer però en els últims anys ja hem vist què pot passar amb la pluja aquí."

 

Max Verstappen (Red Bull):

"Ja tinc a punt la meva barca per si de cas, estic preparat per córrer el dissabte."

 

Charles Leclerc (Ferrari):

"Si el tifó arriba, no hi haurà opció de córrer. Porto només un any i mig a la Fórmula 1 però sé que la seguretat sempre ha estat la prioritat per a l'organització."

 

Carlos Sainz (McLaren):

"Confio plenament que correrem en condicions segures. No serà un problema."

 

Anar al contingut