El Tenerife i el Xerez guanyen per la mínima i es mantenen en la lluita per la salvació

El Tenerife i el Xerez es mantenen una jornada més en zona de descens, però conserven intactes les seves aspiracions de mantenir la categoria. L'equip insular s'ha imposat al Racing (2-1) i el cuer ha guanyat l'Almeria (2-1). També continua en posicions de descens el Valladolid, que no ha passat de l'empat davant el Getafe (0-0). Per la seva banda, el Màlaga se situa amb els mateixos punts que el Tenerife en empatar contra l'Sporting (1-1), mentre que el Saragossa agafa aire en vèncer a Riazor (0-1).

Tenerife, 2 – Racing, 1

Victòria per a l'esperança del Tenerife davant un Racing que es troba ja a només un punt del descens. Els insulars han estat molt superiors i han gaudit de nombroses ocasions per estrenar el marcador, sobretot amb una rematada de Juanlu al pal. El gol ha arribat tot just abans del descans i ha estat obra de Román Martínez. A la represa, ha continuat el domini local. En el minut 55, Coltorti fa penal sobre Alfaro i Ayoze s'encarrega de transformar la pena màxima per fer el 2-0. El Racing ha escurçat distàncies en aprofitar Xisco una errada d'Aragoneses i poc després Alfaro ha pogut fer el tercer del Tenerife amb un xut d'Alfaro al travesser. Al final, els tres punts no s'han mogut de l'Heliodoro.

Xerez, 2 – Almeria, 1

El Xerez continua somiant en la salvació i encara més després d'aquest espectacular triomf. L'Almeria, que ha disposat d'ocasions a dojo, ha avisat aviat amb un xut de Piatti al pal. El Xerez, però, s'ha avançat en el minut 27 gràcies a un gol d'Armenteros. L'alegria ha durat poc a Chapín, ja que poc després Soriano ha fet l'empat i Keita ha estat expulsat en veure dues grogues en gairebé un minut. L'Almeria ha pogut marcar de totes les maneres imaginables però ha estat incapaç de tornar a batre Renan. En canvi, sí que ha marcat Mario Bermejo, en temps afegit i en clar fora de joc, portant la bogeria a Chapín. L'Almeria ha acabat amb nou jugadors per les expulsions de Guilherme i Juanma Ortiz a les acaballes del partit. El Xerez té ara la salvació a 5 punts, mentre que els de Lillo són a 3 del descens.

Màlaga, 1 – Sporting, 1

Des del xiulet inicial, el Màlaga ha buscat amb insistència la porteria rival. Fernando, quan es trobava tot sol davant la porteria, ha fallat de forma increïble. També Mtiliga, Duda i Iván González han pogut marcar, però han perdonat. L'Sporting, que a poc a poc ha anat despertant, ha pogut obrir la llauna amb un xut de Camacho al pal. Abans del descans, els asturians s'han avançat en el marcador gràcies a un gol en pròpia porteria de Baha. El Màlaga ho ha seguit intentant i ha vist recompensada la seva tenacitat empatant en el 78 mitjançant Caicedo. El Màlaga es complica la permanència, mentre que l'Sporting agafa una mica d'aire.

Valladolid, 0 – Getafe, 0

Al Nuevo Zorrilla, el duel entre el Valladolid de Javier Clemente i el Getafe de Míchel ha acabat amb empat a zero. Per cert, molta fredor entre els dos entrenadors, que no s'han saludat abans de començar el partit. Les millors ocasions han estat per al Valladolid, la més clara d'elles un xut al pal del portuguès Pelé. Els madrilenys han jugat gairebé tota la segona part amb un home menys per l'expulsió de Cortés, però els blanc-i-violetes no han sabut aprofitar la seva superioritat numèrica i ara tenen la salvació a dos punts.

Deportivo, 0 – Saragossa, 1

Un solitari i importantíssim gol de Colunga tot just iniciar-se la represa ha donat tres punts d'or de cara a la salvació a un Saragossa que s'ha mostrat molt seriós a Riazor. El Deportivo, que diu adéu a Europa, encadena la seva pitjor ratxa de resultats en portar partits sense conèixer el triomf.