El Chelsea vol donar un cop de mà al personal sanitari (Reuters)
Futbol

El TAS redueix la sanció al Chelsea, que podrà fitxar al mercat d'hivern

El club londinenc, que havia estat sancionat per la FIFA per irregularitats en el fitxatge de menors d'edat, no va poder fitxar a l'estiu

Actualitzat

El Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha decidit reduir a la meitat la sanció imposada per la FIFA al Chelsea de no permetre'l fitxar, de manera que, en haver-la complert aquest passat estiu, ja podrà contractar nous jugadors en el pròxim mercat hivernal. El Comitè d'Apel·lació de la FIFA va acordar l'11 d'abril passat prohibir al club londinenc fitxar durant dues "finestres" arran de la decisió adoptada per la Comissió de Disciplina per infringir la normativa sobre traspassos internacionals de futbolistes menors de 18 anys.

El Chelsea va recórrer davant el TAS, que va iniciar el procediment d'arbitratge al juny. L'entitat anglesa no va sol·licitar mesures cautelars. Després de l'audiència que va tenir lloc a la seu del TAS el 20 de novembre, i analitzat el cas, el jutge Massimo Coccia entén que el Chelsea va violar els articles 19.1 i 19.3 sobre la incorporació de menors, però d'una manera "significativament inferior en nombre de jugadors (sobre un terç del que indica la FIFA)", i que els incompliments d'altres regles són menys serioses.

D'aquesta manera, segons indica el TAS en un comunicat emès aquest divendres, es redueix la sanció a un sol període de transferències, circumstància que els "blues" ja han complert aquest estiu del 2019. Això implica que el Chelsea podrà tornar a fitxar a partir de l'1 de gener. Així mateix, redueix la multa també a la meitat, a un total de 300.000 francs suïssos (uns 273.000 euros).

Anar al contingut