Christian Coleman, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Atletisme

El TAS redueix la sanció a Christian Coleman, que no arriba als Jocs Olímpics

El velocista nord-americà veu rebaixat de 24 a 18 mesos el seu càstig per incomplir les normes antidopatge, però no l'acabarà de complir fins al novembre

Actualitzat

El Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha anunciat aquest divendres la reducció, de 24 a 18 mesos, de la suspensió al velocista nord-americà Christian Coleman. Tot i això, el campió mundial de 100 metres no arribarà als Jocs Olímpics de Tòquio, ja que el càstig comença a comptar a partir del 14 de maig del 2000.

Coleman va ser declarat culpable d'haver infringit les normes antidopatge després de cometre tres incompliments de localització en un període de 12 mesos. Abans de la seva sanció, el velocista nord-americà apareixia com un dels principals candidats a ocupar el tron que va deuixar vacant Usain Bolt en retirar-se.  

El TAS ha considerat en el seu dictamen que "Coleman, efectivament, va cometre una violació de les regles antidopatge de la Federació Mundial d'atletisme, però estima que el grau de negligència de l'atleta va ser menor del que es va establir".  

 

 

Anar al contingut