Jocs Paralímpics

El TAS desestima el recurs del Comitè Paralímpic Rus

Els esportistes paralímpics russos no podran participar en els Jocs de Rio després que el TAS ha donat per bona la decisió del Comitè Paralímpic Internacional

Els atletes paralímpics de l'equip rus en els Jocs d'Hivern de Sotxi no tenen relleu a Rio (Reuters)

Els esportistes paralímpics russos no participaran en els Jocs de Rio després que el Tribunal de l'Arbitratge Esportiu (TAS) ha desestimat el recurs presentat pel Comitè Paralímpic Rus.

El Comitè Paralímpic Internacional (CPI) havia decidit el 7 d'agost excloure la representació russa per "la seva aparent incapacitat per complir el codi antidopatge del CPI i el Codi Mundial Antidopatge", arran del suposat dopatge d'Estat que recollia l'"Informe McLaren".

El TAS ha dictaminat, després de reunir-se amb les dues parts, que el CPI no va violar cap norma de procediment i que la decisió és proporcional a les circumstàncies.  

Els esportistes russos pensen portar ara el cas al Tribunal Europeu de Drets Humans, segons ha anunciat el president del seu Comitè Paralímpic, Vladímir Lukin. I mentrestant, el Comitè d'Instrucció de Rússia que investiga la trama de dopatge vol interrogar el president de l'Agència Mundial Antidopatge, Craig Reedie, i l'autor de l'informe independent sobre l'escàndol, Richard McLaren.