futbol

El tap de bàsquet de Nacho que l'àrbitre ha preferit ignorar: era la segona groga

El defensa madridista reconeix que s'ha tret un pes de sobre quan "per sort" no ha estat amonestat

Redacció Esport3Actualitzat

L'igualat enfrontament entre Reial Madrid i Reial Societat s'hauria pogut decantar per un detall com és una expulsió. L'àrbitre Melero López, però, ha preferit no fer possible aquest escenari quan ha ignorat un tap de Nacho amb les mans que ha impedit l'execució d'un servei de banda per part del basc Illarra.

Una jugada més pròpia del bàsquet que, si fem cas a la norma, hauria d'haver suposat la segona groga pel defensa blanc. Quedava un quart d'hora de partit i els txuri-urdin havien tret cames fresques. El reglament (en concret, la regla 15 fa referència al servei de banda) és meridianament clar en aquest aspecte:

"Aquell adversari que distregui o obstaculitzi de forma antireglamentària l'executor del servei de banda (cosa que inclou estar situat a menys de 2 metres del lloc on s'executa el servei) serà amonestat per conducta antiesportiva. En cas que ja s'hagi executat la sacada, es concedirà un lliure indirecte."

La sinceritat de Nacho

En l'entrevista a peu de camp, el mateix protagonista s'ha defensat dient que la jugada era "estranya" però el cert és que encara esbufegava alleujat. L'internacional ha reconegut que "per sort" no havia estat amonestat pel col·legiat malagueny.

A la xarxa ja hi ha qui ha aprofitat l'escena per fer un mem:

Anar al contingut