Thill celebra el gol de la victòria del Sheriff al Bernabéu (Reuters)

El Sheriff dona la gran sorpresa i imposa la seva llei al Bernabéu (1-2)

Històric triomf de la ventafocs de la Champions amb golàs al minut 89 de Thill

Xavi LorenteActualitzat

El futbol té cops amagats, sorpreses absolutament inesperades. L'efectivitat del Sheriff ha tombat un Reial Madrid que l'ha subestimat en alguns moments i que s'ha estavellat contra un excels Athanasiadis sota els pals. El duel pel liderat del grup D se l'ha endut la ventafocs de la competició. Els debutants a la màxima competició europea continuen comptant els seus partits per victòries i se situen primers amb 6 punts.

Tornava la Champions al Santiago Bernabéu després de 580 dies marcats per la pandèmia en què el Madrid va jugar els seus partits a l'Alfredo Di Stefano a Valdebebas. Eden Hazard ha estat la gran novetat de l'onze d'Ancelotti per jugar contra el Sheriff, un gran desconegut a la champions. El Madrid li ha faltat continuïtat en el joc per la duresa constant del rival. Una falta picada per Karim Benzema ha significat la primera gran ocasió per obrir el marcador al minut 18 però s'ha trobat amb una gran estirada el porter Athanasiadis. I ves per on, en la seva primera arribada l'equip de Transnístria ha deixat el Bernabéu mut amb el gol de cap de Yakshibaev al minut 25. Els campions de la lliga moldava han resistit una incursió de Benzema amb rematada perillosa de Miguel i en la següent jugada Yakshibaev gairebé marca el 0 a 2. El seu xut ha sortit fregant el pal davant la notable preocupació de Courtois a la porteria i d'Ancelotti a la banqueta. Vinicius, Hazard i Nacho han continuat posant setge a la porteria del Sheriff, però sense encert. L'empat semblava missió impossible per als blancs almenys fins al descans i això que el mereixien amb escreix.

A la segona part, el Madrid ha trigat a generar perill. Fins al minut 55. Hazard ha fet lluir el porter del Tiraspol amb un cacau exterior molt potent. El Sheriff només una aproximació, un contraatac mortal al qual li ha fallat només l'última passada. Karim Benzema ha empatat finalment al minut 65 després de transformar un penal -molt protestat- d'Addo a Vinícius que l'àrbitre ha xiulat després de consultar-ho en el monitor per requeriment del VAR. Vinicius ha tornat a posar a prova Athanasiadis. El VAR ha anul·lat un gol al Sheriff per fora de joc de Bruno al minut 72. Poc després un extraordinari Athanasiadis ha aturat amb la cara un duríssim xut de Modric. El grec s'ha convertit en l'heroi del seu equip en el tram final. Les seves intervencions han permès al Sheriff arribar viu al minut 89 en què Thill ha aconseguit el gol de la victòria visitant (1-2) clavant un míssil amb la cama esquerra a l'escaire, impossible per Courtois. Històric triomf de la "ventafocs" d'aquesta Champions.

Xakhtar 0 - Inter 0

En l'altre partit del grup, el Shakhtar i l'Inter no han passat de l'empat a zero amb greu lesió al genoll de Lassina Traoré. L'oportunitat més clara, per l'Inter, l'ha tingut Barella, en un xut al travesser. Ucraïnesos i italians tanquen la classificació amb un sol punt en dues jornades.

Lautaro controla la pilota entre dos jugadors del Xakhtar (EFE)