PIRAGÜISME

Una relació sexual serveix de prova absolutòria de dopatge a una campiona mundial de piragüisme

La quebequesa Laurence Vincent-Lapointe ha estat absolta perquè es considera que la substància dopant trobada en el seu control prové de transmissió de fluids corporals entre ella i la seva parella en aquell moment
Actualitzat
Laurence Vincent-Lapointe celebra la decisió

Les històries de dopatge tenen des d'avui un nou cas per recordar. I és que una campiona mundial de piragüisme ha guanyat després de convèncer el tribunal d'haver donat positiu en una prova antidopatge a causa de la contaminació de fluids corporals del seu nòvio a través de relacions sexuals.

 

 

La quebequesa Laurence Vincent-Lapointe, onze cops campiona mundial de piragüisme, va ser suspesa provisionalment per haver donat positiu en un control antidopatge el juliol passat i va ser immediatament suspesa cautelarment, fet que li va impedir defensar els seus tres títols mundials a Szeged (Hongria).

 

 

La investigació, però, ha provat que el nòvio de Vincent-Lapointe havia consumit un suplement alimentari que contenia una quantitat notable de Ligandrol (una mostra de cabells de l'excompany va revelar la presència d'aquesta substància entre l'abril i octubre del 2019). L'exparella de la campiona piragüista va confessar haver pres una substància prohibida.

 

 

Finalment, la Federació Internacional ha acceptat la tesi de la defensa de Laurence Vincent-Lapointe que la mostra va ser contaminada per tercers, aplicant l'article 10.4 de el Codi Mundial Antidopatge:

 

"Quan l'esportista o altra persona estableix en un cas particular l'absència de culpa o negligència de la seva banda, s'eliminarà el període de suspensió normalment aplicable."

 

La Federació ha tingut en compte que l'anàlisi de la piragüista només trobava minúsculs rastres de Ligandrol. Un expert present en el procés ha explicat que aquesta petita quantitat de la substància trobada en la mostra de Vicent-Lapointe podria provenir d'una transmissió de fluids corporals entre ella i la seva parella en aquell moment.