Copa del Rei

El Formentera assalta San Mamés i elimina l'Athletic Club als setzens de final (0-1)

El modest equip balear de Segona B ha culminat la proesa amb un gol de cap d'Álvaro Muñiz a la sortida d'un córner en el minut 95. L'Atlètic de Madrid, el Sevilla i el Deportivo, classificats per a vuitens

La SD Formentera ha donat una altra de les grans sorpreses dels setzens de final de la Copa del Rei. El modest equip balear de Segona B ha eliminat l'Athletic Club a San Mamés amb una victòria en l'últim sospir. Després de l'empat a un de l'anada, els bascos ho tenien tot de cara per sentenciar l'eliminatòria a casa però han estat incapaços de marcar i en el minut 95, el Formentera ha culminat la proesa amb un gol de cap d'Álvaro Muñiz a la sortida d'un córner que ha deixat glaçat els locals i ha donat una inesperada classificació als balears davant un històric de la competició.

El Deportivo ha somiat amb la remuntada davant el Las Palmas. Després de perdre 1-4 en l'anada dels setzens, els gallecs han acabat guanyant els canaris 2-3 en la tornada. Després d'una primera meitat ensopida, el resultat al descans era de 0-1 gràcies al gol de Colak en el minut 42, poc abans que Vitolo es lesionés en el que pot haver estat el seu últim partit a Las Palmas abans de marxar a l'Atlètic en el mercat d'hivern. En el minut 53 Borja Valle ha fet el 0-2. Cinc minuts més tard, Hernán Toledo ha marcat pels canaris. En el 80, Borja Valle, amb el seu segon gol de la nit, ha deixat el Dépor a un gol de forçar la pròrroga, un gol que David Simón ha evitat sota pals mentre l'afició demanava el cap de l'entrenador Pako Ayestaran. En el temps de descompte Loic Rémy ha estat l'autor del definitiu 2-3 que donava tranquil·litat als locals.

L'Atlètic de Madrid, que va empatar a 1 al camp de l'Elx a l'anada dels setzens, no ha deixat cap opció a la sorpresa al seus rivals en la tornada al Wanda Metropolitano. Ja des del primer minut els de Diego Simeone han imposat el seu domini esperant que arribessin els gols. En el minut 30 Giménez ha fet de cap el primer. En el 32 Fernando Torres ha recollit un refús del porter Vallejo davant d'un xut de Carrasco per anotar el segon. En el 67, el mateix Torres ha marcat el tercer aprofitant la centrada de Vrsaljko. El davanter matalasser, que encara no havia aconseguit cap gol aquesta temporada, ha estat el primer jugador a marcar dos gols al Wanda Metropolitano. Curiosament, també va ser l'últim a firmar un doblet al Vicente Calderón.

El Sevilla ha passat als vuitens de la Copa del Rei golejant, en la tornada dels setzens, el Cartagena per 4-0. A l'anada, els andalusos ja havien guanyat per 0-3. I, per si l'equip murcià tenia alguna remota esperança de remuntar, els locals han deixat clar ben aviat que la remuntada era impossible amb dos gols de Ben Yedder en els minuts 3 i 5. Abans del descans, en el minut 42, Ganso ha rematat el Cartagena amb el 3-0 i, ja en la segona part, minut 66, Correa fet l'últim gol de la nit.