Iago Aspas lluita amb Aguirregaray pel control de la pilota (EFE)
Primera

El Celta es reenganxa a la lluita per Europa amb un agònic triomf contra el Las Palmas (2-1)

En l'últim partit de la 27a jornada de lliga a Primera Divisió, els gallecs s'han imposat al Las Palmas a Balaídos amb una remuntada que el situa a dos punts de la setena plaça que ocupa el Girona

El Celta es reenganxa a la lluita per Europa (2-1)

El Celta s'ha reenganxat a la lluita per la zona europea amb una agònica victòria contra el Las Palmas en l'últim partit de la 27a jornada de lliga. Després d'una primera part amb alternatives però que ha acabat sense gols, en el minut 53 els visitants s'han avançat amb un gol d'Erik Expósito, que ha marcat en el mateix estadi on el seu besavi va fer el primer gol de la història de Balaídos 90 anys abans. Els gallecs han reaccionat i han empatat per mitjà de Jonny, que ha aprofitat un mal refús de Chichizola. Amb el pas dels minuts, els homes de Paco Jémez han acusat el desgast físic i els d'Unzué s'han abocat a l'atac en busca del gol del triomf. La insistència del Celta ha tingut el seu primer en el minut 88, quan una gran jugada de Iago Aspas l'ha rematat el Tucu Hernández al fons de la xarxa amb un xut a l'escaire fora de l'abast del porter i dos jugadors grancanaris. Amb aquesta victòria, el Celta se situa novè amb 38 punts, a dos de la setena plaça que ocupa el Girona, mentre que el Las Palmas seguirà en zona de descens amb 20 punts,  a un de la permanència.

El València no afluixa amb el Betis (2-0)

El València s'ha imposat al Betis a Mestalla (2-0). Rodrigo ha marcat el primer gol amb un xut ajustat al pal culminant una genial assistència en profunditat de Gonçalo Guedes en una jugada al contracop. Simone Zaza, que havia entrat pel lesionat Santi Mina, ha fet el segon només començar la segona part. Marc Bartra ha marcat un gol que hauria escurçat distàncies però l'àrbitre l'ha anul·lat per una falta prèvia de Loren sobre Paulista. Amb aquest triomf el conjunt xe acaba la jornada en la quarta posició de la Lliga a només un punt del Reial Madrid. La derrota del Betis, a més, afavoreix de retruc el Girona que passarà la setmana en la setena posició, una plaça que donaria accés a Europa.

La Reial Societat supera l'Alabès (2-1)

Els jugadors d'Eusebio han sortit a la gespa d'Anoeta com un tro i en deu minuts ja havien fet la feina amb dos gols matiners que complicaven els ànims dels d'Abelardo.

Héctor Moreno ha fet el primer rematant amb una canonada imparable a la sortida d'un córner servit per Sergio Canales. L'Alabès encara no s'havia refet quan Illarramendi ha fet el segon. Malgrat l'adversitat, Pedraza ha donat opcions en transformar el gol de l'esperança per als visitants just abans del descans. A la segona part, però, el  marcador s'ha quedat intacte.

El Leganés enfonsa una mica més el Màlaga (2-0)

Els madrilenys no han tingut cap compassió de l'equip cuer de la primera divisió i han tombat el Màlaga amb solvència. Un gol de cap d'Eraso des de dins de l'àrea aprofitant la centrada de Diego Rico ha inaugurat el marcador. Posteriorment, ha sentenciat Amrabat amb una canonada rasa des de fora de l'àrea.

L'Eibar no pot passar de l'empat a 1 contra un Dépor amb 10 jugadors

Takashi Inui ha avançat els bascos amb una rematada des del lateral després de culminar una excel·lent passada d'Orellana en una jugada al contracop. Poc després, encara a la primera part, Andone ha rematat a boca de canó però la pilota ha rebotat en el pal i posteriorment en el porter Dmitrovic marcant el gol de l'empat a la seva pròpia porteria.

Just abans del descans, el porter del conjunt gallec, Koval, ha vist la vermella directa després d'escombrar amb excessiva contundència Joan Jordán per tal d'evitar que el català s'escapés en solitari. Malgrat l'avantatge numèric, els de Mendilíbar han estat del tot incapaços d'imposar-se als gallecs.

El Sevilla deixa fora de combat l'Athletic Club (2-0)

El Sevilla torna a mirar amunt després de superar l'Athletic Club en el duel que han disputat els dos equips aquest dissabte a la tarda al Sánchez Pizjuán (2-0).

Els andalusos n'han tingut prou de perforar la porteria de Kepa en poc més de cinc minuts durant la primera part. Luis Muriel ha inaugurat el marcador amb un gol de xut creuat aprofitant l'assistència de Franco Vázquez. Instants després ha estat el mateix Vázquez qui ha marcat de cap amb una centrada penjada a l'àrea de N'Zonzi. Els del 'Cuco' Ziganda han buscat la reacció amb un home com a referència, Iñaki Williams, que ho ha donat tot per intentar capgirar, sense èxit, el marcador. Amb aquest resultat, el Sevilla es fa fort entre les posicions privilegiades de la Primera Divisió i es consolida en el cinquè lloc.