Pot passar temps abans que es torni a veure aquesta imatge d'Heurtel amb la samarreta de França
Pot passar temps abans que es torni a veure aquesta imatge d'Heurtel amb la samarreta de França
Bàsquet

El sever càstig a Thomas Heurtel per haver violat el jurament de la selecció francesa

La federació de bàsquet del país gal adverteix que si el base juga un sol partit amb el seu nou equip, el Zenit rus, quedarà exclòs dels Jocs de París

Redacció Esport3Actualitzat

Thomas Heurtel continua abonat a la polèmica. El base de Besiers va ser presentat dimecres amb el Zenit de Sant Petersburg tot i el certificat que, obligatòriament, havia signat al començament de l'Eurobasket 2022 amb la Federació Francesa de Bàsquet. Com tota la resta dels seus companys de selecció, Heurtel es va comprometre sota jurament a no jugar per a cap equip de Rússia com a protesta a la guerra d'Ucraïna.

Malgrat haver rubricat el certificat, dilluns l'"indomable" Heurtel va deixar plantat el combinat francès, amb qui un dia abans havia perdut una final de l'Europeu que el va tenir com a trist protagonista final. L'ex de Barça i Madrid no va assistir a la gira del combinat francès a París i es va estimar més desplaçar-se al país eslau per entrenar-se a les ordres de Xavier Pascual, tècnic del Zenit.

El càstig no s'ha fet esperar i aquest dijous la Federació Francesa ha emès un contundent comunicat en què adverteix el base que si juga un sol partit amb el seu nou conjunt, s'arrisca a quedar exclòs de les pròximes cites de seleccions, començant pel Mundial 2023 i seguint pels Jocs del 2024, amb seu justament a París. Per la FFBB, violar el compromís adquirit per Heurtel implica deixar de respectar els criteris de selecció dels propers tornejos "d'acord amb la decisió presa per l'Oficina Federal el 28 de juliol".

Anar al contingut