Futbol català

El Sabadell se salva amb solvència i el Peralada es queda a un pas del "playout"

Els arlequinats s'han imposat amb dos gols de Pol Ballesteros i han acabat dotzens. El Peralada ha estat a dos gols de pujar al setzè lloc, però ha acabat empatant. El Castelló s'ha salvat "in extremis" i l'Alcoià jugarà el "playout".

Jordi SunyerActualitzat

El Sabadell continuarà una temporada més a la Segona B, després d'una campanya en què partia com a favorit per al "playoff" i ha acabat flirtejant amb un descens a Tercera Divisió que hauria estat letal per a l'entitat. Els arlequinats, després de guanyar els últims tres partits a casa, han trencat una ratxa de deu derrotes consecutives lluny de la Nova Creu Alta just quan més ho necessitaven. Dos gols de Pol Ballesteros, el segon de traca i mocador (ha allotjat una pilota a l'escaire del pal llarg després de remuntar la línia de fons) han arrodonit la jornada dels mil cinc-cents arlequinats que s'han desplaçat fins a Olot i han ofert una lliçó de fidelitat al club de la seva ciutat. Els olotins, que han tingut ocasions per avançar-se amb el 0-0, ja no s'hi jugaven res després d'haver certificat la desena posició i la classificació per a la Copa del Rei la setmana passada.

 

El Peralada frega el miracle

En canvi, el Peralada ha fregat el miracle amb la punta dels dits, però ha acabat descendint. L'Ejea, que necessitava almenys un punt per salvar-se, s'ha avançat amb un 2 a 0 en el marcador, amb gols del central Andriu (exjugador del Lleida Esportiu) i de Nacho Lafita, de penal. Una altra pena màxima transformada per Pau Miguélez, però, ha permès als de "Chicho" Pèlach escurçar distàncies abans del descans, i ja a la segona part, una bona definició de Mario després d'una passada en profunditat ha equilibrat el marcador. El porter català Marc Vito li ha parat un penal a Lafita i, mentre el Castelló empatava, el Peralada ha cregut en el miracle, però s'ha acabat consumant el descens del filial del Girona, l'endemà que el primer equip també certifiqués la pèrdua de categoria.

Els moments més agònics de la tarda, però, s'han viscut al Nou Castàlia, de Castelló. Els resultats de la jornada provocaven que els "orelluts" es veiessin condemnats al "playout", tant guanyant (s'han avançat amb un gol de Jairo Cárcaba) com empatant (Alejandro Marqués, amb el seu primer gol a Segona B, ha igualat per al Barça B). Però en l'últim minut del partit, els astres s'han alineat favorablement als blancs-i-negres: César Díaz, fent passar un llançament de falta per sota la barrera, ha marcat el 2 a 1 per al Castelló. I al mateix temps, al Collao, Luis Hernáiz empatava per al Conquense: un gol insuficient per als castellans però nociu per a l'Alcoià, que ha baixat fins a la setzena posició. El Terol, amb la seva derrota a Cornellà, ha acompanyat el Conquense i el Peralada cap a Tercera Divisió.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut