Hoquei Patins

El Reus i el Noia es classifiquen per a les semifinals de l'OK Lliga

El Reus ha superat el Lleida (4-2), mentre que el Noia s'imposa als penals al Calafell (5-4)

Ja han quedat definit el play-off de semifinals de l'OK Lliga, que començarà divendres vinent, al millor de cinc partits: Barça-Reus i Liceo-Noia.

El Finques Prats Lleida ha començat sorprenent el Reus, gràcies a un gol d'Andreu Tomàs al minut 7. En un contraatac, el capità lleidatà ha afusellat Càndid Ballart. El Reus ha pogut capgirar el duel en dos minuts, després que el Lleida veiés tres targetes blaves gairebé seguides. Marc Julià ha empatat de falta directa. Era el minut 12, i un minut després, aprofitant una superioritat, Sergi Aragonès ha fet el segon de l'equip roig-i-negre, amb un gran xut de pala. El tercer gol reusenc, encara amb superioritat, ha arribat gràcies a una bona circulació que ha culminat David Gelmà (3-1).

A la segona part, el Lleida ha buscat la remuntada, però no ha trobat la porteria reusenca. Marc Julià podria haver sentenciat el partit amb una falta directa fallada al minut 17. Quan faltaven tres minuts per al final, Sergi Folguera ha fet el 3 a 2 per al Lleida amb un gran falta directa i ha posat emoció als darrers minuts. L'equip d'Albert Folguera ha decidit arriscar sense porter en el darrer minut i mig, fet que ha aprofitat David Gelmà per sentenciar amb el 4 a 2, a porteria buida, quan faltaven 16 segons. La derrota ha suposat el darrer partit d'Andreu Tomàs, a qui el Finques Prats Lleida li va penjar la samarreta el cap de setmana passat.

Noia-Calafell, un duel igualadíssim (@cenoia/Eva Pedrola)

El Noia s'emporta el derbi del Penedès als penals (5-4)

A Sant Sadurní d'Anoia, el derbi penedesenc entre el Noia i el Calafell s'ha decidit a la tanda de penals (5-4), on els locals s'ha mostrat més encertats. Costa i Bargalló han marcat pel Noia, mentre que només Escala ho ha fet per a l'equip del Baix Penedès.

Eloi Mitjans ha obert el camí del triomf per a l'equip de Sant Sadurní, amb un gol de falta directa als cinc minuts. Jan Escala ha fallat un penal que podria haver suposat l'empat pel Calafell, un gol que ha arribat a l'equador de la primera part, gràcies a una jugada de pissarra transformada per Arnau Xaus (1-1). El mateix Xaus, exjugador del Noia, feia l'1 a 2 al minut 22, en un atac amb superioritat de l'equip verd, després d'una bona assistència de Martí Casas.

En una segona part trepidant, el Noia ha aconseguit empatar amb una altra falta directa d'Eloi Mitjans al minut 41. Tot i que Xano Edo ha aturat inicialment el llançament, Mitjans ha aprofitat el refús per igualar el duel, que se n'ha anat a la pròrroga.

En el temps afegit, una canonada d'Adrià Ballart a la primera part de la pròrroga decantava la balança per als locals (3-2). Però a la segona part de la pròrroga Martí Casas ha igualat el duel i ha enviat l'eliminatòria a la tanda de penals.