Eurolliga

El Reial Madrid torpedina el Barça Lassa al Palau i s'emporta amb contundència el 'clàssic' d'Eurolliga (63-102)

Els blancs han encistellat gairebé tots els llançaments i han estat letals en defensa, mentre que el Barça no ha tingut el seu millor dia

Oriol LlachActualitzat

Tercer clàssic de la temporada, tercer enfrontament entre el Barça Lassa i el Reial Madrid en només dos mesos. Aquesta vegada, els eterns rivals s'han vist les cares a l'Eurolliga. L'escenari, un Palau Blaugrana ple de gom a gom, amb un ambient de luxe. L'afició del Barça s'ha abocat de ple en el seu equip i ha fet vibrar el pavelló en tot moment, malgrat la contundent desfeta (63-102)

El Barça ha estat molt desencertat en tot: pilotes perdudes, dubtes i moltes imprecisions. Només començar, els blancs ja s'han plantat amb un 0-7 que augurava un tràgic desenllaç. Les males notícies han anat més enllà del marcador: Jonathan Holmes ha quedat estabornit a sobre del parquet després de rebre un cop de colze del seu company Ericsson en la lluita per un rebot. En un primer moment ha rebut les atencions mèdiques a la banqueta i ha acabat marxant al vestidor.  

Tyrese Rice i Ante Tomic s'han carregat l'equip a l'esquena i han fet entrar els blaugranes en el partit durant uns moments. Tots dos han sumat esforços per evitar que els blancs marxessin en el marcador.

Però el Madrid és molt Madrid i ha contestat la reacció del Barça Lassa amb tota la pólvora: li han entrat gairebé tots els triples i ha estat letal en el treball defensiu. Bartzokas movia peces buscant la fórmula, però el Barça no acabava de trobar la manera per plantar cara als homes de Pablo Laso. 17-29 al final del primer quart.

En el segon temps, la gran notícia ha estat el retorn de Jonathan Holmes i és que el nord-americà ha tornat al parquet quan ja tothom el donava per baixa definitiva. Però les bones notícies per al Barça s'han quedat aquí: el Reial Madrid s'ha mogut sense oposició al parquet i ha ofert un autèntic recital. L'enorme efectivitat en el tir dels blancs i el descomunal treball defensiu, amb taps més propis de l'NBA que no pas de l'Eurolliga, com el que li ha fet Randolph a Dorsey, han torpedinat la línia de flotació dels blaugranes, 32-54 al final del segon quart. Un marcador dolorós que complicava seriosament el partit per al Barça Lassa.

Després del descans, el Barça Lassa ha sortit amb la moral per terra, cosa que ha fet créixer encara més el Reial Madrid i és que, amb la victòria gairebé a la butxaca, els blancs encara han furgat més a la ferida per donar-se el gust de doblegar amb autoritat incontestable un històric enemic i a casa seva. El guió del tercer quart ha apuntalat el pitjor malson, 46-75.

En el darrer temps, els homes de Georgios Bartzokas han sortit amb el propòsit de maquillar el resultat i evitar la pallissa amb uns primers minuts tímidament inspirats, però de seguida ha caigut la dinàmica més negativa: els blaugranes s'han acabat de desconnectar del tot i han convertit el partit en una autèntica autopista per al Madrid. Parcial de 0-14. Els dos primers punts els ha fet Holmes gairebé a l'equador de l'últim quart.

Sergi Llull, que segueix en un gran estat de forma, acompanyat d'un inspiradíssim Randolph i de l'incisiu Jaycee Carroll, han format el trident letal del Reial Madrid.

El Barça Lassa suma quatre derrotes i quatre derrotes en l'Eurolliga i cau a la desena posició en la classificació. Queda molta competició, però serà difícil d'oblidar una pallissa d'aquesta magnitud. El Barça ha caigut en la derrota més dolorosa davant del Reial Madrid al Palau Blaugrana. Desfeta per terra, mar i aire. Dos-cents països, un avió i un creuer han vist en directe com els blaugranes naufragaven a la seva pròpia casa. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut