El president de Reial Madrid, Florentino Pérez, juntament amb l'alcaldessa madrilenya Manuela Carmena (Reuters)
El president de Reial Madrid, Florentino Pérez, juntament amb l'alcaldessa madrilenya Manuela Carmena (Reuters)
Futbol

El Reial Madrid torna a l'Ajuntament 20,3 milions d'euros per unes ajudes que la Comissió Europea considera il·legals

El consistori ha rebut aquest import en el compliment d'una resolució de la institució europea que considerava il·legals unes ajudes que va rebre el club el 2011

Ramon AngladaActualitzat

El Reial Madrid ha pagat aquest divendres a l'Ajuntament de Madrid una multa de 20,3 milions d'euros en concepte d'una ajuda irregular que va fer el consistori al club blanc el 2011. Segons una resolució de la Comissió Europea, aquesta ajuda pública era il·legal i ha obligat al retorn dels diners. Concretament, el Madrid va rebre 18,4 milions d'euros, però se li han sumat els interessos actualitzats fins al moment de la devolució.

La notificació pel retorn de l'ajuda es va fer el setembre. L'ajuntament encapçalat per Manuela Carmena va donar un termini de dos mesos per fer efectiu el compliment de l'obligació. Segons la resolució de la Comissió Europea del passat 4 de juliol, Espanya, mitjançant el conveni del 2011 entre l'Ajuntament i el club, "va concedir il·legalment ajuda estatal al Reial Madrid" i establia que l'Estat "estava obligat a recuperar l'ajuda il·legal a través del consistori".
Anar al contingut