Eurolliga

El Reial Madrid tomba un Barça capaç del millor i del pitjor (86-76)

Els blaugranes han remuntat 21 punts a la primera part (32-11) per acabar guanyant el descans (48-50). A la segona part, els de Pesic han acusat en excés la nul·la aportació de Brandon Davies (0 punts) i de Higgins que s'ha despertat tard. Només Mirotic i Tomic han aguantat el tipus.

Xavi LorenteActualitzat

Xiulada monumental a Mirotic ja en la presentació. L'afició del Reial Madrid continua sense perdonar al montenegrí que hagi fitxat per l'etern rival. El pivot estrella del Barça ha fet l'únic bàsquet blaugrana, un triple (2-3, minut 1) en els desastrosos cinc primers minuts de partit de l'equip de Pesic. Els blancs han passat per sobre en un inici gairebé perfecte. Randolph (11 punts), Campazzo (7 punts)  i Tavares han castigat l'anella catalana (17-3, minut 5) i la defensa madrilenya també ha col·lapsat l'atac del Barça amb uns Davies i Higgins molt desencertats. Roland Smits ha trencat la mala ratxa anotadora (17-5), però el Madrid no ha afluixat (24-6, minut 7). El pitjor primer quart de la temporada pel Barça. Un autèntic malson. Dues esmaixades a plaer de Jordan Mickey (8 punts) han disparat els locals fins a un escandalós (30-9, minut 9). Pesic ha mogut totes les peces de la banqueta (reaparició de Pau Ribas, inclosa)  buscant sense sort algun revulsiu. Un triple d'Oriola ha tancat un primer període per oblidar (32-14, minut 10).

El segon quart ha començat amb intercanvi de cistelles i un Barça molt més entonat en atac i impecable, ara sí, en defensa. Ante Tomic (11 punts) ha fet mal a prop de l'anella i Kuric (8 punts) i Delaney (9 punts) des del perímetre. Els tres jugadors han estat absolutament claus en una impressionant reacció blaugrana (37-35, minut 16). El Madrid, sense l'encert dels minuts inicials, s'ha vist totalment superat en aquesta fase del matx per la segona unitat de Pesic. Un triple de Rudy ha activat novament als de Laso que han tornat a recuperar terreny (44-37, minut 17). Mirotic i Hanga (5 punts) han entrat en escena per aconseguir, ara sí, posar el Barça al davant (46-48, minut 19). El montenegrí (12 punts) ha silenciat el Wizink Center amb accions ofensives imparables. 48-50 al descans en un partit de muntanya russa blaugrana amb un excel·lent percentatge en els triples (8/16). Una remuntada de traca i mocador després d'anar perdent per 21 punts, i sense cap punt de Brandon Davies ni Cory Higgins.

El clàssic s'ha reprès amb un triple de Taylor (51-50, minut 21) a l'inici del tercer quart. El Barça ha tornat a quedar-se clavat sense anotar (61-50, minut 24) durant els primers cinc minuts. Mirotic ha tornat a fer el primer bàsquet del Barça a la segona part, un altre triple (61-53, minut 25). Tavares s'ha carregat amb quatre faltes al minut 25. Els blaugranes han viscut dels punts de Mirotic que ha anotat els primers set punts de l'equip fins que Kuric ha ressorgit amb un triple i Tomic ha anotat un parell de tirs lliures (71-62, minut 30). Massa poca aportació del fons d'armari del Barça. Ribas ha establert el 71 a 64 del final del tercer quart.

Higgins ha fet el seu primer punt del partit al minut 33 en un tir lliure per una tècnica a Llull. A partir d'aquí, el nord-americà ha semblat despertar-se (75-68, minut 34). Les defenses s'han imposat als atacs i als dos equips els ha costat anotar en el tram final. Randolph i Campazzo han consolidat la renda del Madrid. La precipitació i les errades han acabat condemnant el Barça. El clàssic s'ha escalfat en una acció entre Tavares i Higgins. Després d'un tap del gegant de Cap Verd, l'escorta blaugrana ha comès una falta antiesportiva. Tavares s'ha enfadat i li han xiulat tècnica. Els blancs s'han emportat l'euroclàssic amb claredat (86-76). Els 19 punts de Mirotic han estat insuficients per un Barça que ha encaixat la segona derrota de la temporada a la competició continental. Ara hi ha un quintuple empat en el primer lloc de la classificació entre els blaugranes i el Maccabi, Khimki, Efes i Milà.