El Reial Madrid ha guanyat el València Basket en la penúltima jornada de la fase regular de l'ACB (EFE)
ACB

El Reial Madrid tomba el València i evita que el Barça Lassa recuperi el liderat de l'ACB (83-77)

Els blancs es mantenen al capdamunt de la Lliga Endesa amb 27 victòries i 6 derrotes, una més que els blaugranes

Actualitzat

Quan només falta una jornada perquè s'acabi la fase regular de la Lliga Endesa, el Reial Madrid ha aconseguit una valuosa victòria davant del València Basket (83-77) que li serveix per frenar les aspiracions del Barça Lassa de recuperar el liderat del campionat estatal.

Els blancs, encara amb la ressaca del disgust de la Final Four de Vitòria, on van caure eliminats a les semifinals, han sortit a la pista del Wizink Center força desdibuixats, cometent imprecisions gens pròpies del tercer millor equip del continent, i això ha servit perquè el València agafés un avantatge d'11 punts al final del primer quart, 14-25.

En el segon període, però, Pablo Laso ha tingut una xerrada amb els seus homes per fer-los reaccionar i en els següents deu minuts el monòleg del Madrid ha servit per remuntar i capgirar el marcador per primer cop en tot el matx (32-31) amb una actuació destacada de Caseur i Taylor. El partit ha arribat al descans amb un 43-38 a l'electrònic.

A la represa, els de Jaume Ponsarnau han plantat cara i, per uns moments, ha fet la sensació que recuperarien el domini (43-43). Ara bé, els blancs s'han encarregat de frenar les aspiracions dels visitants amb un Gustavo Ayón que no ha deixat escapar ni un rebot, 67-59 al final del tercer quart.

En l'últim temps, el Madrid s'ha arribat a posar amb un +10 en el marcador, 69-59, en el pitjor moment del València Basket. Però el conjunt taronja, lluny d'abaixar els braços, ha fet un darrer esforç per no perdre cap opció d'esgarrapar una victòria a contrarellotge. Dubljevic, amb 13 punts i 10 rebots, juntament amb Guillem Vives, 10 punts i 6 rebots, i Thomas, 12 punts i 4 rebots, han estat els jugadors decisius en l'equip de Ponsarnau. En els últims compassos, el Reial Madrid ha acabat de sentenciar el matx amb el definitiu 83-77.

L'MVP del partit ha estat Gustavo Ayón, fonamental en el triomf del Madrid gràcies als 9 rebots capturats, sumats a les 3 assistències i els 8 punts que ha aconseguit.

Anar al contingut