Futbol

El Reial Madrid tanca una setmana positiva i assalta el Wanda (1-3)

El Reial Madrid no ha notat l'esforç del Camp Nou i ha derrotat l'Atlètic en un duel de perseguidors del Barça. El VAR, protagonista destacat d'un derbi que ha tingut color blanc

Enric López VilaltaActualitzat

Derbi madrileny amb tots els al·licients al Wanda Metropolitano. Era el primer de Morata contra els blancs, i el primer de Courtois, amb el Madrid, en terreny atlètic. Tots dos equips amb l'obligació de guanyar per no perdre de vista el líder Barça. Solari debutava en un derbi contra un Simeone que ja n'acumula 29.

Després d'uns primers minuts de pressió asfixiant dels locals, Casemiro ha trencat l'empat a zero a la sortida d'un córner. Quatre defenses de l'Atlètic vigilen Sergio Ramos i deixen sol el brasiler, que marca en una semixilena. El Madrid colpejava primer.

Però no havien passat ni deu minuts quan Antoine Griezmann ha restablert l'equilibri, definint per sota de les cames de Courtois, en una jugada que ha necessitat la validació del VAR, perquè l'assistent havia indicat fora de joc. L'onzè gol del francès a la lliga tranquil·litzava al Wanda i el partit tornava al guió inicial.

Però poc abans del descans ha aparegut Vinícius Jr. Un esprint del brasiler ha estat tallat en falta per José María Giménez i l'àrbitre, el lleidatà Xavier Estrada, ha xiulat penal. Tot i que l'acció s'ha iniciat fora de l'àrea, el VAR ha ratificat la decisió arbitral i Sergio Ramos ha marcat des dels onze metres, aquesta vegada, sense Panenka. El Madrid ha marxat als vestidors amb avantatge.

En el segon temps, el videoarbitratge ha tornat a actuar, aquesta vegada per anul·lar per fora de joc un gran gol de vaselina de Morata. L'exmadridista també ha estat protagonista de la següent polèmica, quan ha caigut davant de l'acció de Casemiro, sense que ni l'àrbitre ni el VAR concedissin penal. Aquests han estat els únics intents reals dels locals de buscar l'empat. En canvi, el Madrid n'ha tingut prou amb una contra perfecta per sentenciar el matx en el minut 74. La connexió Benzema-Modric-Bale ha habilitat el gal·lès, que acabava d'entrar per Vinícius, per tornar a superar Oblak amb un xut creuat. Bale ha celebrat fent una botifarra el seu gol número cent amb la samarreta del Madrid.

Les poques esperances de l'equip de Simeone per redreçar el partit s'han esvaït quan s'ha quedat amb deu jugadors perquè Thomas Partey ha vist la segona groga en el minut 80. Estrada Fernández ha impartit tot un recital de targetes: nou de grogues i una de vermella.

La victòria del Madrid permet al conjunt de Solari superar el gran rival de la ciutat en la classificació. Els blancs ja són segons, a cinc punts del Barça, a l'espera del que facin els blaugranes a San Mamés.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut