Copa del Rei

El Reial Madrid supera el Melilla i sentencia l'eliminatòria dels setzens de final de Copa (0-4)

Karim Benzema ha obert el marcador, però Odriozola, amb un gol i dues assistències ha estat l'home més decisiu de l'equip que ha tret a la gespa de l'Álvarez Claro de Melilla. La ciutat autònoma ha viscut un duel històric davant de 10 mil espectadors, un ple absolut per rebre per primera vegada el Reial Madrid. Marco Asensio i Cristo han estat els autors dels altres gols blancs

Josep CochActualitzat

El Reial Madrid de Santiago Solari ha debutat sentenciant l'eliminatòria dels setzens de final de la Copa en guanyar a Melilla per 0-4. Els blancs n'han tingut prou amb la seva eficàcia davant de Dani Barrio, ben segur el porter del Melilla ha estat el jugador més destacat del partit. Un partit que serà també recordat per Vinícius, ja que ha estat el seu primer partit com a titular amb el primer equip del Madrid. El brasiler, la joia de Florentino Pérez, ha destacat per la seva velocitat, a la segona meitat. Però també pels seus excessos en forma de rabones i bicicletes, del tot innecessàries. La tornada, doncs, serà un pur tràmit per a l'equip de Solari, si encara és ell qui seu a la banqueta.

El Melilla ha començat fort. Ruano ha estat a punt de sorprendre en el minut 7 Keylor Navas, amb una centrada que s'ha anat enverinant. I dos minuts després, en el 9, ha estat Igor qui en posició de fora de joc ha xutat desviat quan s'havia quedat tot sol davant de Navas. Primers minuts intensos els que es viuen al municipal Álvarez Claro, fins al punt que, en dos minuts, dues entrades s'han saldat amb targetes grogues, la primera per al madridista Javi Sánchez, al minut 11; la segona per a Sofian, les dues per a les respectives entrades. Els primers minuts han estat de domini de l'equip nord-africà, amb més cor que cap.

Però el Madrid ha avançat la línia de pressió i l'equip de l'exblaugrana Luis Miguel Carrión ha tingut problemes per treure la pilota des del darrere. En el 22 l'ha tingut Benzema, però el seu xut s'ha estavellat en un defensa del Melilla. I uns instants després, una rematada de Lucas Vázquez ha fet lluir Daniel Barrio, que a mà canviada ha enviat la pilota a còrner.

La lògica, de mica en mica, s'ha anat imposant i ha arribat el primer gol. Benzema ja havia avisat en el minut 25, però en el 28 no ha perdonat i només ha hagut d'empènyer la centrada d'Odriozola quan es trobava tot sol a l'interior de l'àrea petita. En el 38, jugada individual de Lucas Vázquez, que es planta tot sol davant Barrio, que ha rebutjat amb les cames. El Madrid de Solari domina la situació amb comoditat després de la sortida fulgurant que ha tingut el Melilla. El davanter gallec n'ha tornat a tenir una altra, però s'ha entretingut excessivament i el porter Barrio, que se li ha girat feina, ha reduït l'espai i ha evitat el perill. Però en la darrera jugada de la primera meitat, ja en el temps afegit, una centrada amb l'exterior de la cama dreta ha assistit Marco Asensio que ha rematat a la primera i ha supera Barrio. Amb aquesta jugada s'ha tancat el primer temps, ja que no hi hagut temps ni de tornar a posar la pilota en joc.

Solari ha fet un doble canvi a la represa, ha donat descans a Benzema i ha estat substituït per Fede Valverde, mentre que Nacho ha entrat per Sergio Ramos, que ha tornat a demostrar que no passa pel seu millor moment. La segona meitat ha començat com la primera, amb un Melilla voluntariós i un Madrid que ha afluixat el pedal del gas amb el 0-2. Una entrada d'Igor, a la qual no ha arribat Yacine, ha provocat un córner. Era el minut 55. I al 56, una rematada de Mahanan l'ha aturat Keylor Navas. En el 61, Ceballos ha tingut una ocasió claríssima, però en posició de fora de joc ha fet lluir una vegada més Barrio. És la segona errada greu de l'auxiliar. En el 63, el porter asturià bloca amb seguretat una rematada de Llorente. És la setena aturada de Dani Barrio.

En el 70, primer canvi del Melilla, entra Bryan Martín per Yacine. En el 72 ha estat el travesser qui ha evitat el que hauria estat el primer gol de Vinícius amb la samarreta del primer equip. La resposta del Melilla ha estat immediata. I Ruano, en el 73, ha tornat a creuar massa la pilota, tal com ha passat a la primera part. Ruano s'ha mostrat com el jugador més insistent de l'equip de la ciutat autònoma. Luis Miguel Carrión oxigena més l'equip i entra Bryan Amar per Igor.

I quan semblava que l'1-2 podria arribar en qualsevol moment, una llarga jugada amb una doble aturada de Barrio ha acabat amb el 0-3, quan Odriozola ha empès la pilota des de la mateixa línia de gol. Era el minut 79. Vinícius ha aprofitat els minuts de la segona meitat, quan ha deixat la banda dreta per jugar més centrat després del canvi de Benzema. Quan el físic del Melilla ha caigut en picat, Vinícius ha tret la seva velocitat per acabar de portar de corcoll la defensa del Melilla.

En el 82 Solari ha fet el tercer canvi, donant descans a Marco Asensio i donant entrada a un altre jugador del Castella, Cristo. I en el darrer minut ha arribat el 0-4. Una jugada d'estratègia després d'un córner que s'ha tret en curt, Odriozola posa la pilota al punt de penal perquè el davanter del filial Cristo remati amb el cap sense que Barrio, tot i que l'ha arribat a tocar, no ha pogut evitar que la pilota entrés. Aquesta jugada ha servit per posar el punt final al partit, que serà recordat per ser el del debut de Santiago Solari, i per poca cosa més.