Sergio Ramos celebra un altre dels seus gols decisius (EFE)

El Reial Madrid supera el Betis per 2 a 1 i recupera el liderat de la Lliga

Els de Zidane han remuntat un gol del Betis i, tot i que els ha costat, han sumat els tres punts que els permet avançar novament el Barça en la classificació

El Reial Madrid ha guanyat per 2 a 1 el Betis. Els tres punts que ha sumat, afegits a la derrota del FC Barcelona al camp del Deportivo, permeten als blancs recuperar el liderat provisional de la Lliga, tot i tenir encara un partit ajornat contra el Celta. El matx ha començat amb domini inicial madridista. Domini absolut. Amb rematades de Cristiano, James o Isco que no han entrat per falta de punteria o per les intervencions d'Adán, el porter dels andalusos.

El Betis sabia que li costaria tenir la pilota, però que quan això passés, ho hauria d'aprofitar. I en el minut 13, primer xut. De Ruben Castro, a mans de Keylor Navas. En el minut 21, passada en profunditat per a Brasanac, que es quedava sol davant del porter dels blancs. En la seva sortida, el costarriqueny ha fet anar per terra el jugador verd-i-blanc, però Mateu Lahoz no ha assenyalat la falta, que a més, hauria suposat l'expulsió del porter dels madrilenys.

Ha estat el primer avís important dels visitants, i en el segon, en el minut 24, ha arribar el zero a un. Sanabria ha rematat des de l'interior de l'àrea una centrada lateral. El xut anava fluix i no excessivament col.locat, però Keylor Navas s'ha fet un embolic amb la pilota, i ell mateix ha acabat fent-la entrar a la porteria. A la graderia, xiulets per al porter.

L'èpica de Ramos, la redempció de Navas

El Betis s'ha defensat amb ordre, però molt tancat a la seva àrea. La pilota la sovintejava, i finalment, quan quedaven només cinc minuts per arribar al descans, Marcelo ha fet una centrada que Cristiano Ronaldo ha enviat de cap al fons de la porteria, en una errada greu de marcatge de la defensa andalusa, que l'havia deixat absolutament sol.

A la segona part, tot ha continuat igual. Domini blanc, però sortides perilloses a la contra dels andalusos, que s'haurien pogut avançar amb un parell d'arribades de Ruben Castro. Els minuts anaven passant, el Betis aguantava i el Reial Madrid no creava ocasions clares. Zidane ha mogut la banqueta. Lucas Vazquez per James i Benzema per Morata han estat les decisions preses pel tècnic francès, quan quedaven prop de vint minuts per al final. Un xut desviat de Cristiano, en el minut 76, ha estat la primera aproximació perillosa dels blancs després del descans.

Dos minuts més tard, el Betis s'ha quedat amb deu homes. Piccini ha vist la segona targeta groga per una falta sobre Lucas Vázquez, que marxava cap a la porteria d'Adán. L'expulsió ha descentrat els homes de Víctor Sánchez, i tres minuts després, en el 81, en un servei de córner, ha arribat el dos a un. Servei de córner rematat de cap, com no podia ser d'una altra manera, per Sergio Ramos. El setè gol a la lliga del jugador andalús per fer pujar el dos a un al marcador. Keylor Navas, que havia donat al Betis el 0 a 1, ha acabat salvant el seu equip en el temps afegit, quan ha salvat una rematada de cap de Sanabria que entrava enganxada al pal.