Laprovittola (Barça), Deck i Carroll (Reial Madrid) en una de les accions del partit (EFE)

El Reial Madrid supera el Barça a la pròrroga i guanya la Supercopa (89-83)

Una incomprensible desconnexió dels blaugranes en el tercer període ha condicionat el partit

Jordi RobirosaActualitzat

Primera final de la temporada i primera derrota per al Barça. El Reial Madrid ha superat els blaugranes en un duel molt disputat, per 89-83.

Ha començat el partit amb un Sanli omnipresent: capturant rebots, fent taps i anotant els onze primers punts del Barça. Però el Madrid ha sabut reaccionar i ha arribat al final del primer període amb 17-15 a favor.

En el segon quart la defensa del Barcelona ha pujat d'intensitat i ha col·lapsat absolutament l'atac del Madrid. I malgrat que entre Kalinic i Vesely han fallat cinc tirs lliures consecutius -això s'ha de millorar-, els catalans han arribat amb vuit punts d'avantatge al descans: 29-37.

El tercer període s'ha iniciat amb color blaugrana, fins al punt que el Barça ha agafat un màxim avantatge de dotze punts (33-45). Però a partir d'aquí, el col·lapse. Una desconnexió inexplicable i impresentable que ha dut el Madrid a fer un parcial de 19-2, amb tres triples consecutius de Sergi Llull. En acabar el tercer període, 68-60.

El Barça ha estat capaç de refer-se en el quart quart, però els problemes de faltes personals de Sanli i l'exclusió de Vesely han condicionat el joc interior. Tot i això, els blaugranes han forçat la pròrroga.

En el temps afegit, Tavares ha dominat la zona a bastament, mentre que, de manera inexplicable, Jasikevicius només ha fet entrar Sanli -el millor del Barça avui i que tenia quatre faltes personals- en el darrer minut de l'afegit, quan el partit estava pràcticament decidit.

Cinquè títol consecutiu del Madrid en la Supercopa i una nova derrota del Barça davant dels madrilenys en un partit decisiu. No és una bona manera de començar perquè aquesta desfeta genera molts dubtes entre els aficionats i deixa clar que, ara mateix, allò del canvi de cicle no era cert.