Casemiro i Benzema protesten a l'àrbitre el segon gol anul·lat al Madrid (Reuters)

El Reial Madrid supera amb molta dificultat el modest Al-Jazira per arribar a la final del Mundial de Clubs (1-2)

La golejada que es preveia abans de començar el matx no ha arribat. De fet, durant molts minuts el Reial Madrid ha vist com se li complicava, i de quina manera, la semifinal

Daniel AlentoActualitzat

El Reial Madrid s'ha classificat per la final del Mundial de Clubs d'Abu Dhabi amb molt més patiment del previst (1-2). L'Al-Jazira de l'extècnic blaugrana Henk Ten Cate, que ha jugat aquesta competició com a equip amfitrió (és el guanyador de la Lliga dels Emirats Àrabs), ha sorprès avançant-se en el marcador davant d'un rival que ha tingut molts problemes per transformar en gols les seves nombroses ocasions. Els blancs intentaran revalidar el seu títol dissabte a la final contra el Grémio de Porto Alegre.

El porter Ali Khaseif ha estat el gran protagonista dels primers minuts de la semifinal. Primer, per les seves poc ortodoxes i molt afortunades aturades davant Cristiano Ronaldo, Modric i Benzema. En dues d'aquestes jugades la pilota ha anat als pals després que Khaseif la desviés. I, a més, pels problemes físics que han fet aturar el joc en el minut 14. El porter local ha aguantat, tot i aquests problemes, fins que ha estat substituït, en el minut 52.

En el minut 21, en la primera arribada amb perill de l'equip de casa, el xut d'Ali Mabkhout ha marxat fora per molt poc. En el minut 24, l'àrbitre ha anul·lat un gol a Benzema per una falta de Cristiano. En el 30, el col·legiat, primer, no ha donat validesa a un gol de Casemiro, després sí que l'ha concedit i finalment ha revisat les imatges amb el VAR per prendre la seva decisió final: no donar-lo per fora de joc de Benzema. La gran sorpresa ha arribat en el minut 41, en una contra de l'Al-Jazira, amb el gol de Romarinho en un gran xut creuat.

Només començar la segona part, l'equip dels Emirats Àrabs ha tornat a sorprendre el seu rival amb un nou contraatac letal de dos jugadors sols contra el porter. El gol de Boussoufa ha estat anul·lat, però, per fora de joc en l'última passada. En el minut 54, ja amb Al-Senaaini a la porteria rival, Cristiano Ronaldo ha empatat a 1 i, amb 6 gols s'ha convertit en el futbolista que ha marcat més gols en totes les seves participacions al Mundial de Clubs.

Benzema ha tingut el segon del seu equip en el minut 62, però ara sí, el segon porter de l'Al-Jazira ha aturat la pilota. El francès ha xutat després dues vegades al pal, i entremig Romarinho ha tornat a donar un ensurt al porter blanc, Keylor Navas. En el minut 80, Gareth Bale ha entrat en el lloc de Benzema. En la primera pilota que ha tocat el gal·lès ha marcat, amb un xut ras dins l'àrea. A 3 minuts del final, Bale ho ha tornat a provar amb una espectacular rematada de tisora, aturada per Senaaini.