El Reial Madrid s'enfonsa una mica més a la Lliga amb una derrota davant del Vila-real (0-1)

Els blancs han gaudit de moltes ocasions de gol en la primera part, però no les han sabut convertir. El Vila-real ha fet el seu gol en els últims minuts

Daniel AlentoActualitzat

El Vila-real ha sumat la primera victòria de la seva història al Bermabéu davant del Reial Madrid (0-1), després de resistir el setge del seu rival durant la primera part i materialitzar una contra en els minuts finals. L'equip madridista encadena una ratxa de 3 partits sense guanyar a la Lliga (2 derrotes i 1 empat). Per primera vegada des de l'any 2009, els blancs han encadenat dues derrotes com a locals a la Lliga.

Els visitants han provat de sortida a dominar el ritme del partit i jugar amb els nervis dels blancs. La tàctica no els ha sortit com esperaven. Gareth Bale ha marcat en el minut 13, en un gol ben anul·lat per l'àrbitre Undiano Mallenco per fora de joc del gal·lès. Ha estat la primera de les moltes arribades dels de Zidane abans del descans. De fet, el millor jugador del Vila-real en aquests primers 45 minuts ha estat el porter Asenjo, autor de dues bones aturades davant dels xuts de Marcelo, en el minut 18, i Cristiano Ronaldo, en el 22.

En el 28 s'ha produït l'única jugada de perill dels valencians del període, ben tallada pel central Nacho. Ronaldo ha tornat a provar sort en els minuts 30 i 31, però li ha faltat una mica de punteria. En el 45, després d'una rematada una mica massa creuada de Bale, el davanter portuguès ha tancat la primera meitat amb una rematada aturada per Asenjo. El 7 del Madrid ha demanat penal per haver estat desequilibrat per un contrincant abans de xutar, però no li ha estat concedit.

L'exmadridista Denis Txerixev, que ha entrat després del descans, ha tingut una ocasió clara per al Vila-real només començar la segona part, amb un xut que ha marxat fora per molt poc. Els de Javier Calleja semblaven més decidits a sortir a l'atac, però un perillós xut de Toni Kroos, ben aturat per Asenjo, ha refredat una mica la seva valentia. El Madrid ha recuperat la iniciativa, però sense generar les ocasions de la primera meitat. Zidane ha buscat un revulsiu donant entrada a Lucas Vázquez i Marco Asensio per Isco i Bale.

Els locals han donat un pas endavant buscant el triomf i Modric ha xutat lleugerament alt en el minut 81. Manu Trigueros ha desviat des del terra una rematada de Marco Asensio. Passava el temps i, aquesta vegada, la rauxa madridista dels últims minuts no arribava. Encara pitjor: una contra llançada per Txerixev ha acabat en el 0-1 de Pablo Fornals en el minut 87 després d'una aturada de Keylor Navas davant d'Ünal. El Bernabéu ha esclatat en xiulets contra el seu equip.