El Reial Madrid rellisca al Reyno de Navarra i perd l'oportunitat de prendre el liderat al Barça (0-0)

El Reial Madrid ha desaprofitat una gran oportunitat de prendre el liderat de la Lliga al Barça. Els blancs no han pogut passar d'un empat sense gols al Reyno de Navarra i d'aquesta manera es mantenen a dos punts dels blaugranes a la classificació. Després d'una primera part molt travada i amb poques ocasions de gol, en la represa el matx s'ha animat i els dos equips han disposat d'oportunitats per desnivellar el marcador inicial. La més clara, un xut d'Higuaín que Ricardo ha salvat de forma providencial. Amb aquest resultat, el Madrid s'ha quedat en blanc en un estadi hostil on el Barça tampoc va passar de l'empat aquesta temporada.

El Reyno de Navarra sempre és un estadi hostil per al Reial Madrid i aquest any no ha estat una excepció. La fidel i sorollosa afició de l'Osasuna s'ha dedicat ja des de l'escalfament a intentar treure de polleguera Cristiano Ronaldo. El crac portuguès, amb la seva actitud desafiant, ha estat de nou el centre de les ires del públic local des del primer minut del partit.

La primera meitat ha estat molt travada i les ocasions de gol han brillat per la seva absència. El Madrid ha dominat la possessió de la pilota davant un Osasuna molt ordenat i que ha buscat sorprendre en algun contraatac. Cristiano ha intentat enganyar l'àrbitre amb una piscina descarada a l'interior de l'àrea.

El primer xut dels blancs entre els tres pals no ha arribat fins al minut 37 però Ricardo ha atrapat sense problemes la rematada de Van der Vaart. La resposta de l'Osasuna abans del descans ha estat un cop de cap de Nekounam que Casillas no ha pogut blocar i Sergio Ramos, providencial, ha refusat quan Aranda estava preparat per rematar a boca de canó.

L'Osasuna resisteix els atacs del Madrid

En canvi, la segona meitat ha estat ben diferent. El Reial Madrid ha sabut vèncer l'oposició local des d'aquesta rematada de Marcelo que ha desviat Ricardo, en el minut 2 de la represa. També ha tingut la seva oportunitat Van der Vaart, que després d'un retall ha rematat a les mans del porter navarrès. I en el 13, ha començat a aparèixer un Gonzalo Higuaín que fins al moment havia estat bastant apagat; ho ha fet amb una rematada massa desviada després d'una combinació amb Marcelo.

L'Osasuna, però, no s'ha arronsat i Pandiani ha estat a dos dits de poder marcar després d'una prolongació de Nekounam en un servei de cantonada. Però l'oportunitat més clara, sens dubte, ha estat per al Madrid per culpa d'una inoportuna relliscada de Miguel Flaño. Higuaín s'ha quedat sol davant de Ricardo, però la resposta del porter local ha estat excel·lent i ha evitat de forma providencial el 0 a 1.

Pellegrini ha fet entrar tota la pólvora que ha pogut i Karim Benzema, de nou suplent, també ha tingut les seves ocasions. La primera, a passada de Cristiano Ronaldo, en el 22 de la segona part. I la segona, la més clara, set minuts després, en un xut creuat que ha desviat Ricardo i que Sergio Ramos no ha pogut rematar. En l'últim quart d'hora les forces de tots dos equips han anat disminuint i hi ha hagut més nervis que futbol. El Madrid, sigui com sigui, s'ha quedat sense liderat i es manté a dos punts del Barça.