Laprovittola ha dinamitat el partit amb 26 punts i 7 triples (@FCBbasket)

El Barça, finalista de la Supercopa després de superar el Joventut (91-74)

Un magnífic Laprovittola, que ha acabat amb 26 punts i 7 triples, ha encapçalat la reacció blaugrana en la segona part

Jordi RobirosaActualitzat

El partit ha començat amb un veritable festival de triples del Barça, que n'ha anotat quatre de consecutius per avançar amb un clar 12-5. Però el Joventut ha reaccionat ràpidament amb un parcial de 0-12 i ha capgirat el marcador i el to del partit. Al final del primer període el resultat era de 18-22 amb bones sensacions en l'equip de Carles Duran.

En el segon quart la Penya no ha fet res més que confirmar que dominava el ritme del matx amb l'equip blaugrana a remolc. Molts jugadors verd-i-negres sumaven, especialment Tomic, 9 punts, Guy, 11 i Ellenson, 8. Els blaugranes, per la seva banda, encaparrats a llançar de tres. Al descans: 39-46.

Però en la segona meitat ha canviat la decoració i de quina manera! Amb un Laprovittola immens, el Barça ha fet un parcial d'11-0 en menys de tres minuts. L'argentí havia anotat els sis primers triples que ha llançat i ha acabat amb 26 punts en només 28 minuts jugats.

Al final del tercer període i després d'un contundent parcial de 29-14, els de Jasikevicius dominaven per 68-60. Només Joel Parra s'havia salvat del correctiu per part badalonina.

I en el darrer període el Joventut ja no ha tingut cap resposta. El Barcelona, molt més còmode amb el resultat a favor ha anat ampliant el seu avantatge amb molta claredat i fins i tot Jasikevicius s'ha permès el luxe de fer entrar tots els seus jugadors, inclosos Martínez, Paulí i Nnaji, pensant sens dubte en la final d'aquest diumenge contra el Madrid, que, evidentment, serà molt més complicada.

Els blancs, per la seva banda, ha disputat una semifinal molt desigual contra un Betis (69-100) que ha mostrat molta voluntat, que ha arribat a bufar-li les orelles en alguns minuts de la primera meitat, però que no ha fet la sensació que podia discutir-li la victòria en cap moment: massa diferència de plantilles.

Els madrilenys arriben a la final descansats amb molts minuts per a tots els jugadors i només una notícia negativa: la lesió de l'exblaugrana Adam Hanga als tres minuts del partit.