El Reial Madrid perd la imbatibilitat a l'Eurolliga davant del Khimki de Bartzokas (80-86)

En un partit d'anades i vingudes, el Reial Madrid ha encaixat la seva primera derrota a l'Eurolliga en 5 partits. El Baskonia, per la seva banda, ha sumat el primer triomf. El València Basket ha caigut a la pista del vigent campió

El Reial Madrid ha perdut el seu primer partit a l'Eurolliga, en la cinquena jornada de la Lliga regular, davant del Khimki que dirigeix l'exentrenador del FC Barcelona Georgios Bartzokas (80-86). Els russos, molt efectius des de la línia de tirs lliures (17 de 18), han estat liderats per Alexey Shved (20 punts, 5 assistències) i James Anderson (16 punts).

L'equip espanyol ha obert el partit amb dos jugadors de 18 anys al seu 5 inicial, Luka Doncic (12 punts, 7 rebots) i Dino Radoncic. Els russos han dominat durant molts minuts. En el primer quart (23-25) l'equip de Georgios Bartzokas ha anotat 10 dels seus 12 tirs de 2 punts, però ha permès als madridistes sobreviure concedint-los 4 rebots en atac. En el segon quart, els visitants han marxat de fins a 12 punts, però l'aparició d'un Doncic que en aquesta ocasió ha estat una mica individualista ha permès al Madrid tancar la primera part amb un resultat de 39 a 45.

Després del descans els de Pablo Laso han recuperat el comandament amb un parcial de 0-9 per tornar-lo a cedir immediatament encaixant un parcial idèntic alimentat pels punts de Charles Jenkins. Quan millor ho tenien els seus, Bartzokas ha estat castigat amb una tècnica per protestar. El Madrid s'ha acostat, però no ha culminat la remuntada. A l'últim quart els madridistes s'han avançat amb un triple de Facundo Campazzo, però tot seguit han concedit un parcial de 0-10 quan faltaven 4 minuts per acabar. Guanyant de 9, el Khimki ha començat a especular i a punt ha estat de deixar escapar el triomf.

Baskonia s'estrena

El Baskonia, a les ordres de Pedro Martínez, ha sumat la seva primera victòria a l'Eurolliga. I ho ha fet davant del Panathinaikos de Xavi Pascual en un final ajustat (85-84). Els bascos han arribat a tenir 11 punts d'avantatge en el primer quart (22-11), però els grecs han tancat aquest període amb un parcial de 5-13. Els locals han continuat manant, tot i que sense diferències tan clares.

En el tercer quart, qui ha pres la iniciativa ha estat el Panathinaikos, amb rendes de fins a 7 punts. Quan faltaven tres minuts pel final, els de Pascual guanyaven de 5, 78-83. Però el Baskonia ha reaccionat i un triple de Jayson Granger (20 punts) l'ha deixat a només un punt. Tornike Shengelia (15 punts) ha taponat el llançament de Nikos Pappas (22 punts) quan faltaven 4 segons i tot seguit Rodrigue Beaubois (15 punts) ha anotat el definitiu 85-84.

Cau el València

El València Basket ha perdut a la pista del vigent campió, el Fenerbahçe, per 79 a 66. L'equip que entrena Zeljko Obradovic s'ha imposat en tots els parcials tret del tercer, que ha empatat a 19. Després d'un primer quart igualat, els turcs han obert en el segon un forat en el marcador de fins a 12 punts. L'italià Luigi Datome ha liderat els vencedors amb 16 punts, en un equip on 4 jugadors més també han anotat en dobles dígits: James Nunnally (13), Jan Vesely (12), Kostas Sloukas (10) i Brad Wanamaker (10). Fernando San Emeterio, amb 11 punts, ha estat el màxim encistellador dels valencians.