Florentino Pérez, màxim aspirant per repetir presidència al Madrid (EFE)
Futbol

El Reial Madrid hauria cobrat 200 milions d'euros d'un fons d'inversió de les illes Caiman

Segons una informació avançada per InfoLibre, dues companyies radicades en aquest paradís fiscal van garantir el pagament d'aquests diners malgrat que el club blanc podria incórrer en frau de llei

Redacció Esport3Actualitzat

El Reial Madrid hauria acceptat el pagament de 200 milions d'euros procedents del fons Providence de les Illes Caiman sabent que podria incórrer en "frau de llei", segons es desprèn d'una informació procedent de Football Leaks compartida per Der Speigel amb el consorci European Investigative Collaborations (EIC ) i que a Espanya han estat publicada per InfoLibre. Van ser dues companyies radicades a les illes Caiman i domiciliades en un edifici de George Town les que van garantir el pagament d'aquests 200 milions al club blanc.

"Dues companyies radicades a les illes Caiman i domiciliades en un edifici de George Town on hi ha milers d'empreses domiciliades que garanteixen el pagament al club de 200 milions per part d'una societat luxemburguesa de 20.000 euros de capital social! Sembla una broma, però em temo que va de debò ", hauria advertit per escrit el director general del Reial Madrid, José Ángel Sánchez, en un correu electrònic.

El club blanc era conscient dels riscos tributaris, però, tot i així, va acceptar l'acord amb Providence: "Aquesta estructura serà qüestionada amb gairebé total seguretat per Hisenda", hauria advertit Julio Esquerdeiro, director financer del club.

Segons les informacions que publica el mitjà alemany Der Spiegel, també s'ha filtrat que el 21 de novembre de 2016 una delegació del fons d'inversió va viatjar a Madrid en una visita de dos dies per començar a negociar amb el club presidit per Florentino Pérez. John Hahn i el director general, Joshua Empson, figuraven al capdavant de l'equip nord-americà. L'agenda va incloure un tour per l'estadi Santiago Bernabéu i la ciutat esportiva de Valdebebas, sopar a Zalacaín i vol en jet privat a la capital portuguesa el dia 22 per veure el partit de la Champions League entre el Reial Madrid i l'Sporting de Lisboa.

Anar al contingut