Cristiano celebra el gol de la victòria del Reial Madrid al Mundial de Clubs (Reuters)
Futbol internacional

El Reial Madrid es desfà del Grêmio de Porto Alegre i conquereix el Mundial de Clubs per segon any consecutiu (1-0)

Un solitari gol de falta de Cristiano Ronaldo amb la col·laboració de la tanca defensiva, que s'ha obert, ha facilitat les coses al conjunt de Zidane, que afrontarà el clàssic del Bernabéu carregat de moral

Jordi FargasActualitzat

El Reial Madrid s'ha desfet d'un inofensiu Grêmio de Porto Alegre a la final de Mundial de Clubs que s'ha disputat a Abu Dhabi i ha conquerit el seu tercer títol en aquesta competició, el segon de forma consecutiva. Un solitari gol de falta de Cristiano Ronaldo amb la col·laboració de la tanca defensiva, que s'ha obert i ha facilitat les coses al portuguès, ha estat suficient per al conjunt de Zidane, que afrontarà el clàssic del Bernabéu carregat de moral.

Tercer Mundial de Clubs per al Reial Madrid en un partit poc vistós, amb molt poc futbol i davant d'un Grêmio massa poruc i poc ambiciós. El domini blanc ha estat absolut. Abans del minut 25 ja havia disposat de quatre bones ocasions per marcar. Ni Carvajal, ni Modric, ni Cristiano dos cops, no han pogut fer acabar la pilota al fons de la porteria, o per mala punteria o per intervencions dels rivals. Els brasilers només han fet un xut a porteria. De falta. I no ha anat ni entre els tres pals. Això sí, ha sortit fora per poc.

A l'inici de la segona part, els brasilers han demanat un penal de Ramos, que l'àrbitre mexicà no ha considerat, i un minut després, a l'altra àrea, ha arribat l'únic gol del partit. Un llançament de falta de Cristiano que ha significat l'un a zero. El xut anava contra la tanca defensiva, però els brasilers s'han apartat i la pilota ha passat sense oposició.

Cinc minuts després, gol anul·lat a Cristiano per fora de joc de Benzema, i fins al final cap reacció del Grêmio, incapaç de crear cap ocasió de perill a la porteria de Keylor Navas. Modric, amb un xut al pal, o Bale, que ha entrat en els últims minuts, haurien pogut ampliar l'avantatge dels de Zidane, però amb l'1-0 n'han tingut prou per aconseguir el títol.