El Reial Madrid ensopega, ara sí, amb l'Elx i empata al Bernabéu (2-2)

L'Elx, que ha disposat de poques ocasions de gol, s'ha posat 0 a 2 en el minut 76, i el Reial Madrid -tot i la reacció en els últims minuts- només ha pogut sumar un punt

Imma PedemonteActualitzat

El Reial Madrid s'ha tornat a enfrontar a l'Elx - ara a casa, al Bernabéu - després de patir-lo fa tres dies a la Copa, on va suar per desfer-se'n, en els vuitens de final. En la lliga, la història s'ha repetit i l'Elx, que podia haver guanyat, ha acabat enduent-se un punt.

Respecte a aquell partit han tornat a la titularitat  blanca Courtois, Benzema, Militao - aleshores sancionat- i Hazard, l'autor del gol decisiu de Copa al Martinez Valero. L'Elx ha arribat a Madrid amb vuit baixes, entre lesionats i contagiats de covid, i a més ha perdut Tete Morente en el minut 21, quan el jugador s'ha torçat el turmell arran d'una entrada i ha hagut de ser evacuat en llitera. Però tot i això, ha sabut reaccionar a les múltiples accions d'atac del Madrid, que ha disposat de la major part de la possessió de pilota i que ha assetjat constantment la porteria d'Edgar Badia, el jugador més destacat del seu equip rebutjant tota mena de xuts.  Kroos, Casemiro, Modric i especialment Benzema, l'han posat a prova una vegada i una altra, i sempre han topat amb la seva efectivitat. En el penal que s'ha xiulat,  de Palacios sobre Vinicius,  en el minut 32, no ha fet falta l'esforç del porter, perquè inexplicablement Benzema l'ha enviat als núvols.  És el primer penal que falla en el Reial Madrid, on porta 16 penals transformats de 16 llençats. L'Elx, que pràcticament no disposava d'ocasions, ha vist la llum en el minut 43, quan Fidel ha enviat una centrada perfecta a Lucas Boyé que, de cap, ha superat Courtois, fent el 0 a 1. Catorze ocasions del Reial Madrid i una de l'Elx, que l'ha convertit en gol.

Després del descans, l'Elx ha aparegut sobre el terreny de joc més crescut, més segur de les seves possibilitats, mentre al Reial Madrid li costava trobar porteria. Un penal assenyalat sobre Hazard, en el minut 51, ha estat anul.lat pel mateix De Burgo Bengoechea després de revisar la jugada. Els canvis de Benzema, amb problemes musculars, i Kroos ha debilitat la claredat d'idees de l'equip d'Ancelotti, i ha donat energia a l'Elx. Vinicius ho ha provat, sense èxit, i també l'Elx ha posat a prova Courtois, fins que han trobat la gran ocasió en el minut 76.  Gran passada de Lucas Boyá a Pere Milla, que l'ha creuat perfectament davant del porter madridista per fer el 0 a 2.  Domini de l'Elx, però el Madrid que mai no s'arruga.  Poc després, Casemiro l'ha enviat al travesser, i en el 82, Pere Milla ha tocat la pilota amb el braç, i el penal l'ha convertit Luka Modric en l'1 a 2, retallant diferències. En els últims minuts, bona oportunitat pel Madrid,  amb un xut de Rodrygo, i l'Elx fent un exercici de supervivència per mantenir el marcador. Fins que en el minut 92, una centrada excel·lent de Vinicius l'ha rematat, de cap, Militao, per aconseguir l'empat a 2.  El Reial Madrid ha salvat un punt in extremis i l'Elx ha estat a punt de fer història, ja que mai ha guanyat al Bernabeu.