Florentino Pérez i Vinícius, aquest dilluns a Valdebebas
Florentino Pérez i Vinícius, aquest dilluns a Valdebebas
Futbol

El Reial Madrid denuncia els insults a Vinícius a la Fiscalia "per delicte d'odi"

El club blanc demana que s'investiguin els fets i es depurin responsabilitats

Redacció Esport3Actualitzat

Era l'últim actor involucrat en el cas de racisme cap a Vinícius de Mestalla que faltava per posicionar-se. El Reial Madrid ha esperat a dilluns al migdia per comunicar que ha denunciat els insults al seu jugador davant la Fiscalia General de l'Estat. Abans, la Fiscalía de València havia incoat d'ofici una investigació dels fets.

El club blanc hi veu un "delicte d'odi", a banda d'un "atac directe al model de convivència del nostre estat social i democràtic de dret", i per això demana que s'investiguin els fets i es depurin responsabilitats.

L'extrem ha estat informat pel mateix president Florentino Pérez d'aquests passos que està seguint la institució en la seva defensa:

Comunicat de la Comissió Estatal contra el Racisme a l'Esport

La voluntat del Madrid pot veure's beneficiada per les tasques d'anàlisi de les imatges que ha engegat la Comissió Estatal contra el Racisme a l'Esport. Aquest òrgan dependent del CSD pretén identificar els autors dels insults i comportaments xenòfobs per proposar les sancions corresponents.

Ancelotti acusa l'afició valencianista de racista i el club li exigeix que rectifiqui

Al final del matx de València, Carlo Ancelotti es va mostrar molt contundent a la sala de premsa. El tècnic italià va considerar que el partit s'hauria d'haver aturat per suposats insults racistes generalitzats. 

"La Lliga espanyola té un problema molt greu i no és Vinícius. Ell n'és la víctima. No soc el més indicat per dir què s'ha de fer, però això no pot continuar així... Estic molt trist, perquè som al 2023 i el racisme no ha d'existir. És veritat que ara hi ha un protocol, però l'única manera per mi és aturar el partit."

Ancelotti va protagonitzar una roda de premsa agra, especialment quan ha assegurat que tot l'estadi ha proferit insults racistes cap a Vinícius, extrem que els periodistes locals li van rebatre. 

"Quan li han tret la targeta vermella, tot l'estadi li cridava "Mico, mico, mico...". No era una sola persona que s'ha tornat boja, aquí tot un estadi s'ha tornat boig."

El València exigeix una rectificació

El director corporatiu del València, Javier Solís, va emetre un comunicat per exigir a Ancelotti una rectificació, després d'aclarir que el club "condemna qualsevol mena de declaració racista".

"Són declaracions totalment equivocades del senyor Ancelotti. Ha de ser per un error d'idioma i deu haver entès una altra paraula. El club condemna qualsevol mena d'insult racista i està treballant per identificar qualsevol que hagi fet un gest o manifestació racista. Però titllar tota una afició com la del València de racista no té cap sentit." 

El club valencianista ha publicat un comunicat en què anuncia que expulsarà de l'estadi de per vida els aficionats que van proferir gestos racistes a Vinícius:

Comunicat oficial de l'ACE i l'MCI

El Moviment contra la Intolerància (MCI) i l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) també han presentat una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat --Àrea de Delictes d'Odi i Discriminació-- després dels insults de Mestalla.

Les dues organitzacions, en la línia de col·laboració que tenen oberta, "rebutgen completament l'inadmissible comportament d'alguns aficionats, entenent que ja s'ha d'actuar, i de manera contundent, davant de fets tan greus que no són aïllats".

La Fiscalia de València ha incoat d'ofici diligències d'investigació per un presumpte delicte d'odi.

Ni la denúncia del Madrid ni les altres que s'han anunciat encara no han arribat a la Fiscalia General de l'Estat.

 

Comunicat oficial del CSD

Condemna rotunda davant dels insults racistes del CSD, que és partidari de no generalitzar: els insults procedeixen d'una minoria. L'ens del govern d'Espanya proposa una campanya de conscienciació adreçada a les aficions:

 

ARXIVAT A:
Vinícius
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut