El Reial Madrid cau a Son Moix i cedeix el liderat de la Lliga al Barça (1-0)

Un solitari i matiner gol de Lago Junior ha estat suficient per retenir els tres punts a Mallorca

Miquel RibasActualitzat

Derrota del Reial Madrid a Son Moix (1-0). Els de Zinedine Zidane no han pogut remuntar el matiner gol que ha anotat Lago Junior al minut 7 superant Thibaut Courtois amb un xut molt ben col·locat a assistència d'Aleix Febas. El Madrid ha jugat els últims 15 minuts amb deu jugadors per l'expulsió d'Odriozola. Amb aquesta derrota, el conjunt blanc es queda amb 18 punts i cedeix el liderat al Barça que en té 19 després de superar l'Eibar a Ipurua aquest mateix dissabte.

El Mallorca ha sortit connectat i ha sorprès el Reial Madrid, que ha encaixat la primera derrota de la lliga i ha perdut el liderat. A l'equip de Zidane, en canvi, li ha costat entrar en el partit.

Sense Hazard, Modric, Kroos ni Bale, Zidane ha donat descans a Varane al centre de la defensa i al mig del camp ha situat Casemiro, Isco i James. Benzema i Jovic han jugat al davant. Els jugadors de Vicente Moreno han començat amb un joc molt ràpid i amb transicions directes que han acabat amb perill sobre la porteria de Courtois.

Al minut 7, Lago Junior ha fet embogir els aficionats que omplien Son Moix, després de culminar una gran acció personal. Davant del seu ajustat xut no ha pogut fer res el porter madridista que continua generant dubtes sota els pals.

No ha despertat el Reial Madrid i, tot seguit, una altra desconnexió, entre Ramos i Militao, defensiva ha permès al Mallorca tornar a marcar.  El  VAR, però, ha acabat anul·lant el gol de Budimir.

Finalment, els madridistes han despertat a partir del minut 25 i han començat a controlar el partit. En el 27, Benzema, després d'una gran acció tècnica, ha enviat la pilota al travesser.

A la segona part, el Reial Madrid ha buscat amb insistència l'empat, però els mallorquinistes no s'han tancat i han continuat jugant de tu a tu al Reial Madrid.

L'expulsió del lateral blanc Álvaro Odriazola, en el minut 74, per veure la segona targeta groga, ha penalitzat l'equip de Zidane que s'havia llançat a l'atac per empatar. La victòria permet al Mallorca sumar la segona victòria consecutiva i sortir de la zona descens de la classificació.