Primera Divisió

El Reial Madrid assalta el Camp Nou i dóna un cop definitiu a la Lliga (1-2)

El Reial Madrid ha guanyat al Camp Nou per 1 a 2 i ha donat un cop definitiu per proclamar-se campió de Lliga. En un clàssic a vida a mort per decidir el títol, els blancs han profanat l'estadi blaugrana davant un Barça que ha jugat un dels pitjors partits de l'era Guardiola. Khedira, en posició de fora de joc, ha inaugurat el marcador en el minut 16 però en la represa, Alexis donava esperances fent el gol de l'empat. Però Cristiano Ronaldo, culminant un ràpid contraatac, ha tallat d'arrel l'intent de remuntada i ha deixat la Lliga vista per a sentència.

• ANÀLISI
  • Ricard Torquemada
    Per Ricard Torquemada
Tello i Thiago han estat les dues grans sorpreses de l'onze titular de Pep Guardiola davant un Reial Madrid que ha sortit amb el mateix equip que va perdre contra el Bayern de Munic. Sense trivot al mig del camp, el conjunt de José Mourinho ha sortit des del primer minut a mossegar, i amb una pressió asfixiant ha dificultat molt el joc de toc dels blaugranes.

El Barça, com és habitual, ha dominat la possessió de la pilota, però mai s'ha sentit còmode davant un rival que ha portat el partit al ritme de joc que més li convenia. Precisament el Madrid ha donat el primer avís de perill amb una rematada de cap de Cristiano Ronaldo que ha desviat Puyol i ha obligat Valdés a lluir-se per enviar l'esfèrica a córner. La resposta blaugrana no s'ha fet esperar, i una errada de Pepe i Sergio Ramos no l'ha sabut aprofitar Dani Alves, que ha vist com Casillas, providencial, ha estat més ràpid en la seva sortida i li ha robat la cartera al brasiler.

En un partit d'anada i tornada, els blancs han buscat explotar la velocitat dels seus puntes i aprofitar algun contraatac. Però ha estat en una jugada a pilota parada on el Madrid s'ha pogut avançar en el marcador. A la sortida d'un córner, Pepe ha pentitat l'esfèrica, Puyol s'ha fet un embolic en l'intent de refusar el perill i Khedira no ha desaprofitat el regal per fer el 0 a 1 en el minut 16. Un gol històric que serveix per superar el rècord golejador del Madrid de John Benjamin Toshack però que no hauria d'haver pujat al marcador perquè l'alemany estava en posició de fora de joc.

El Barça ha intentat reaccionar com millor sap, amb la pilota, i el Madrid s'ha replegat i ha cedit la iniciativa de forma descarada. Sense desplegar el seu millor futbol, els blaugranes haurien pogut empatar després d'una assistència genial de Messi a Xavi, però el seu xut l'ha desviat Casillas de forma miraculosa, tot i que l'àrbitre no ha concedit córner.

Cristiano Ronaldo dóna el cop definitiu

Fins al descans, el domini del Barça ha estat estèril i el Madrid no ha patit gens ni mica per anar-se'n a la mitja part amb el mínim avantatge en el marcador. En la represa, Guardiola no ha fet cap canvi, i el guió del matx tampoc ha variat gaire. Tot i això, Cristian Tello ha disposat d'una claríssima ocasió per fer l'empat però ha xutat als núvols.

Guardiola ha trigat moltíssim a moure la banqueta, però quan ho ha fet, li ha donat resultat. Alexis Sánchez, poc després d'entrar al terreny de joc substituint Xavi, ha fet a empentes i rodolons l'empat a un en el minut 69. Però l'esperança de la remuntada blaugrana s'ha esvaït només dos minuts després. En una contra de manual, Özil ha assistit Cristiano Ronaldo, que ha superat la sortida a la desesperada de Valdés per fer el definitiu 1 a 2. El crac portuguès ha aparegut en el moment just per donar un cop definitiu al campionat.

Encara quedava gairebé un quart d'hora per al final, però el Barça no ha trobat el camí de l'empat. Amb Messi desaparegut en combat, els blaugranes ho han intentat amb més cor que cap i no han trobat la manera de trencar la muralla madridista. Amb el xiulet final, els jugadors del Madrid han celebrat la victòria sobre la gespa del Camp Nou conscients que tenen el títol a tocar amb set punts d'avantatge a la classificació quan només en queden 12 en joc. Tot i el cop moral, el Barça no té temps per lamentar-se ja que dimarts torna a tenir una autèntica final contra el Chelsea.