Champions

El Reial Madrid apallissa un dèbil Zuric per 2-5 amb dos gols de Cristiano Ronaldo

Els blancs van acabar apallissant el Zuric en un partit menys plàcid del que s'esperaven. Els de Pellegrini, que van reservar Benzema, guanyaven per 0-3 abans del descans amb gols de Cristiano, Raúl i Higuaín. Però el Zuric, molt limitat tècnicament, va retallar diferències gràcies als gols de Margairaz, de penal, i Aegerter. Al minut 89, Cristiano Ronaldo va marcar una falta gràcies a una pífia del porter suís Leoni. Guti, en el descompte, va tancar el marcador amb una fina vaselina. El Madrid és el primer líder del grup, empatat a punts amb el Milan, que va guanyar per 1-2 l'Olympique de Marsella.

Sorprenentment, el domini inicial va ser per al Zuric. Tihinen al minut 9 va posar l'ai al cor als blancs amb una rematada d'esperó dins l'àrea petita que va aturar Casillas. El Madrid va anar recuperant terreny progressivament però sense cap ocasió gaire clara. Kaká i Drenthe van veure targeta groga a la primera meitat. Cristiano Ronaldo havia aparegut en alguna cavalcada per la banda i amb un xut de falta al minut 25 que havia anat massa alt. Dos minuts després el portuguès va afinar la punteria i va clavar una altra falta amb potència pel centre de la porteria del Zuric. Al 34, Higuaín va fer una centrada xut amb el turmell, la pilota va arribar a Raúl, que va rematar a plaer dins l'àrea petita. Raúl ja ha fet 65 gols a la Champions i es consolida com a màxim golejador de la història de la competició. Higuaín sí que va ser el protagonista únic del tercer gol. Ell sol es va desfer del defensa per velocitat després d'una autopassada i va batre el porter Leoni, que va fallar a l'un contra un.

La segona part va començar amb males notícies per al Madrid. Al minut 59, Xabi Alonso va haver de ser substituït per una lesió de turmell després d'una topada amb un jugador del Zuric. Gago va entrar en lloc seu. Poc després, Alphonse va marxar en profunditat i es va trobar sol davant Casillas que el va fer caure. L'àrbitre va xiular penal i Margairaz va marcar des d'onze metres al 63 de partit. I dos minuts després, el Madrid va tornar a demostrar les seves debilitats a l'hora de defensar les pilotes aturades del rival. El Zuric va xutar un córner i Aegerter, sol dins l'àrea, va rematar perfectament de cap al segon pal. El que semblava un partit plàcid per als blancs es va complicar en només 2 minuts. No va ser fins al minut 89 que el Madrid va sentenciar un matx amb una mica de nervis, certament imprevistos per als blancs. Cristiano Ronaldo va xutar una falta llunyana. El xut anava molt centrat però el porter Leoni va fer una pífia posant les mans massa toves i, tot i tocar la pilota, va acabar veient com l'esfèrica entrava. A les acaballes del partit, Guti va fer un molt bon gol superant, amb una fina vaselina, el porter suís. El Madrid podia respirar tranquil. Primers tres punts dels blancs que encapçalen el seu grup però que van veure com un partit que "a priori" havia de ser fàcil es va acabar complicant a estones, tot i que el resultat va acabar sent contundent.

Marsella, 1 - Milan, 2

En l'altre partit del grup, el Milan va tenir l'honor de marcar el primer gol en aquesta edició de la Champions. Va ser un vell conegut de la competició, Inzaghi, que va avançar els de Leonardo al Velodrome amb un gol en posició dubtosa després d'aprofitar una passada des de la banda esquerra de Seedorf. L'Olympique de Marsella va empatar al minut 49 gràcies a una diana de l'exmadridista Heinze. Però els francesos no van poder sumar cap punt perquè, novament, Inzaghi va pescar un centrada de Seedorf dins l'àrea petita i amb la punta de la bota va fer avançar els italians. Tres punts per al Milan, que colidera el grup amb el Madrid però que serà segon per la diferència de gols.