Paco Gento, un símbol del Reial Madrid durant gairebé dues dècades (realmadrid.com)
Futbol

El Reial Madrid anuncia la mort de Paco Gento, una de les seves grans llegendes

L'extrem càntabre, que va jugar 18 anys al club blanc i va guanyar les sis primeres Copes d'Europa de l'entitat, ha mort als 88 anys

Actualitzat

El Reial Madrid ha anunciat aquest dimarts l'adeu d'un dels seus jugadors més llegendaris. Francisco Gento López ha mort als 88 anys d'edat . Gento, que jugava d'extrem esquerre, era conegut per la seva velocitat i verticalitat, que li va fer guanyar-se el sobrenom de la Galerna del Cantábrico. Tot i debutar a Primera amb el Racing de Santander, als 20 anys va ser traspassat al Reial Madrid i va ser en l'entitat blanca on es va donar a conèixer i on va fer gairebé tota la seva carrera: Gento va jugar 18 temporades, del 1953 al 1971, al Reial Madrid, coincidint amb diferents generacions d'equips guanyadors. 

Encara avui, Gento és l'únic jugador que ha guanyat 6 Copes d'Europa. A més, va guanyar 12 Lligues amb el Reial Madrid -xifra que també suposa un rècord-, 2 Copes d'Espanya, una Copa Intercontinental i 2 Copes Llatines, entre altres trofeus. Amb la selecció espanyola va formar part de l'equip que va guanyar l'Eurocopa l'any 1962. 

En els últims anys ostentava la presidència d'honor del Reial Madrid.       

 

ARXIVAT A:
Reial Madrid
Anar al contingut