Futbol

El Reial Madrid amaga un dels seus presidents afusellat durant la Guerra Civil per comunista i republicà

Segons un reportatge de la revista "Sàpiens", Antonio Ortega, dirigent comunista i coronel republicà, va participar en la defensa de Madrid i va presidir el club blanc del 1937 al 39 abans de ser executat a garrot vil per l'exèrcit franquista

Actualitzat

La revista "Sàpiens" torna al quiosc amb un format renovat i ho fa amb un reportatge sobre el Reial Madrid. Revelen com el club blanc amaga un dels seus presidents, Antonio Ortega, que va ser afusellat perquè era comunista i republicà.

Aquesta nova etapa s'estrena amb un reportatge titulat "Pot semblar increïble, però el Reial Madrid amaga un president comunista" fet pels periodistes Frederic Porta i Ramon Usall sobre el president ocult del Reial Madrid durant la Guerra Civil. Antonio Ortega, dirigent comunista i coronel republicà, va participar en la defensa de Madrid i va presidir el club del 1937 al 39.

Ortega va ser fet presoner i executat a garrot vil per l'exèrcit franquista a Alacant el juliol del 39. Tot això el va convertir en una figura incòmoda per al club. En la seva web oficial, a la galeria de presidents, després de Rafael Sánchez Guerra (fins l'any 36) apareix Adolfo Meléndez (a partir del 39). És a dir que hi ha un blanc de tres anys i el mateix passa al Museu del club.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut