Eurolliga

El Regal Barça supera amb comoditat la Cibona al Palau en el debut dels blaugranes a l'Eurolliga (80-66)

En la seva estrena a l'Eurolliga, el Regal Barça ha derrotat amb comoditat la Cibona (80-66). El jove equip croat només ha pogut plantar cara a l'equip blaugrana durant el primer quart. Ja en el segon període, els homes de Xavi Pascual s'han mostrat molt superiors i, amb una gran defensa, han provocat que els balcànics perdessin nombroses pilotes. Al descans, 35 a 20 per als culers. A la represa, tot i la tímida reacció dels de Zagreb, fruit de la relaxació barcelonista, el triomf s'ha quedat al Palau.

Pete Mickeal no ha pogut saltar al parquet en l'estrena del vigent campió contra la Cibona. Lorbek i N'Dong també arrossegaven problemes físics i els blaugranes han començat freds. Bojan Bogdanovic, format uns anys al planter del Madrid, portava gairebé tot el pes ofensiu dels croats, que han aguantat fins al segon període. Ricky Rubio, que aquest dijous complia 20 anys, ha estat el millor del partit, amb 14 punts, 6 rebots, 3 assistències i 25 de valoració.

Al descans, 15 a sobre per als de Pascual, que s'han disparat fins als 25 de diferència a la represa. La Cibona no es pot permetre el luxe que el seu americà, Marcus Johnson, només faci 2 punts i que no arribin fins al tercer quart. La relaxació barcelonista ha impedit una pallissa. El jugador del B Àngel Aparicio, que ja va debutar en l'ACB, s'ha estrenat a la màxima competició continental. A l'altra banda, monòleg de Bogdanovic: 28 punts dels 66 del seu equip. Dimecres que ve, segona jornada de l'Eurolliga i visita del Regal Barça a la pista del campió francès, el Cholet.

Victòries del Caja Laboral i l'Unicaja; derrota del Power Electronics

Al grup A, també victòria en el debut del Caja Laboral de Vitòria, que va guanyar el Maccabi per 16 punts (94-78). Logan, amb 25 punts, i Teletovic, amb 16, van ser els millors homes del Baskonia, que va arribar a tenir un avantatge de gairebé 30 al marcador. Els d'Ivanovic es van relaxar a l'últim quart i van permetre al Maccabi escurçar les distàncies i maquillar una mica el marcador final d'aquest primer partit de la fase de grups.

Guillem Rubio, amb 22 punts, va ser el principal artífex de la victòria de l'Unicaja a casa contra el Charleroi. El pivot català va ser decisiu a l'últim quart, quan els malaguenys van donar la volta al marcador i van aconseguir imposar-se d'11 (84-73). Tot i les baixes de Saúl Blancio i Carlos Jiménez, el conjunt d'Aíto García Reneses va sumar aquesta primera victòria contra el conjunt belga.

Al grup D, derrota del Power Electrònics València a casa per 56 a 72. En el retorn del conjunt valencià a la màxima competició europea, el conjunt de Manuel Hussein, amb algunes baixes significatives, no va ser capaç de derrotar el potent Panathinaikos de Zeljko Obradovic, que va oferir una imatge força sòlida. Els 16 punts de Rafa Martínez no va ser suficients per evitar aquesta derrota en el debut.