Primera Divisió

El Racing cau a Anoeta i es confirma el seu descens a Segona Divisíó (3-0)

El Racing de Santander és el primer equip que ha certificat el descens de categoria en caure a Anoeta (3-0). Els càntabres, amb aquesta derrota, ja són matemàticament nou equip de la Segona Divisió quan falten tres jornades per al final de la Lliga. En la lluita per Europa, el Llevant ha derrotat el Granada (3-1) i recupera de forma provisional la quarta plaça mentre que el Mallorca ha guanyat al camp del Getafe (1-3). Per últim, el Vila-real s'ha complicat la permanència en no passar de l'empat a casa contra l'Osasuna i només té quatre punts de marge sobre la zona de descens.

Es veia venir i a Anoeta el Racing ha dit prou. La Reial Societat no ha tingut pietat del cuer i l'ha derrotat per 3-0 amb gols de Griezmann (2) i d'Agirretxe. La desfeta suposa el descens a Segona Divisió de forma matemàtica del conjunt càntabre. La Reial, en canvi, s'ha assegurat la permanència.

Al Ciutat de València, el Llevant ha guanyat el Granada (3-1) i ha recuperat el quart lloc de manera provisional. Koné, Xavi Torres i Valdo han marcat per als locals i Ighalo per als andalusos.

Finalment, el Mallorca ha certificat la seva salvació en imposar-se a domicili al Getafe (1-3). Víctor, Alfaro i Hemed han anotat pels mallorquinistes mentre que Alexis ha fet el gol de l'honor dels madrilenys.

El Vila-real, a continuar patint

En la lluita per entrar a Europa, l'Osasuna ha salvat un punt important en el partit contra un Vila-real que no aconsegueix allunyar-se de la zona perillosa. Els groguets s'han avançat abans del descans amb un gol de Bruno aprofitant un rebuig després d'un xut de Marcos Senna. Però en la segona meitat, Raúl García s'ha tret del barret un golàs des de la frontal que ha entrat per l'escaire i ha sentenciat el repartiment de punts. Amb aquest empat, el Vila-real només té quatre punts de marge respecte a la zona de descens i haurà de continuar patint per assegurar-se la permanència a Primera Divisió.