Vinicius en una jugada d'un partit amb el Reial Madrid
Futbol

El que queda en joc a la Lliga

A dues jornades per al final de la Lliga, el Madrid té pràcticament el títol a la butxaca, les places de Champions estan definides i només queden remotes esperances per salvar la categoria del Mallorca i Leganés

Redacció Esport3Actualitzat

Les opcions del Barça de guanyar la lliga de futbol de Primera Divisió cada cop són més petites. La victòria del Madrid al camp del granada per 1 a 2 deixa l'equip blanc a les portes del títol. El Madrid serà campió matemàtic si derrota, a casa, el Vila-real o si el Barça empata o perd amb l'Osasuna al Camp Nou. El Madrid suma 83 punts, mentre que el Barça només en té 79, quatre menys. A més hem de recordar que, en cas d'empat final, el primer criteri de desempat és el goal-average entre els equips afectats, i aquest és favorable al Madrid.

Abans de completar-se la jornada 36, només se sabia del cert una cosa: el descens de l'Espanyol. Ara, algun fet més ja s'ha certificat. Per exemple, que el Sevilla acompanyarà l'Atlètic de Madrid, el Barça i el Reial Madrid a la Lliga de Campions. La desfeta del Vila-real a casa contra la Reial Societat (1-2) va confirmar la presència del Sevilla entre els quatre grans.

A l'Europa League hi ha tres places en joc, però una serà per al campió de Copa: la Reial Societat o l'Athletic de Bilbao. Vila.-real i Getafe s'haurien de guanyar les altres dos en l'esprint final de la Lliga. Però els clubs bascos també els pressionaran per si perden la final.
Pel que fa al descens, l'Alabès va aconseguir un puntet més per allunyar-se del pou.

I és que ara Celta i l'Alabès tenen 4 punts de marge sobre el Leganés i el Mallorca, amb 6 punts en joc. En l'última jornada, el Leganés jugarà contra el Madrid i l'Alabès contra el Barça però, amb el títol segurament decidit, els dos grans podrien reservar jugadors. El Celta juga al camp d'un Espanyol ja descendit. Si el Leganés o el Mallorca no guanyen els dos partits és pràcticament impossible que se salvin, amb 4 punts difícilment en faran prou.

Anar al contingut