Nico i Balde en una acció del partit
El duel Balde versus Nico es va decantar del costat del culer (EFE)
barça

El punyal Balde es consolida al lateral esquerre: així va assecar Nico Williams

El jove lateral va desactivar l'amenaça de l'extrem revelació a base d'una premissa més antiga que el futbol: la millor defensa és un bon atac

Guim Fortuny GimbertActualitzat

Nico Williams és una de les revelacions de la temporada, l'extrem de moda a la Lliga i, si no canvien gaire les coses, el més vinent viatjarà al seu primer Mundial amb només 20 anys. Qualsevol defensa de 19 anys s'hagués espantat, però Alejandro Balde s'ho va prendre com un repte més en l'objectiu de consolidar-se al lateral esquerre del Barça. Una de les posicions amb més competència de l'equip, sinó la que més.

Lluny d'arraulir-se, el barceloní va assecar el petit dels germans Williams. Als primers 45 minuts el va deixar intervenir en 9 escasses ocasions, només 3 de les quals en direcció a la porteria de Ter Stegen i tan sols dues a l'entorn de l'àrea, on Nico pot explotar el seu perill. Les següents dades exemplifiquen com el 28 dels culers va neutralitzar la bomba dels lleons:

Duels cara a cara

- Balanç dels duels en què atacava Nico: 4 a favor de Balde, 1 a favor de Nico

- Balanç dels duels en què atacava Balde: 4 a favor de Balde, 1 a favor de Nico

Duels amb altres futbolistes

- Nico va guanyar un 1 contra 1 a l'esquerra; per tant a banda canviada, quan va superar Dembélé

- Balde va guanyar dos 1 contra 1 superant De Marcos i Yeray

Números que demostren que el blaugrana ataca i defensa amb garanties, un requisit que l'exigent futbol modern demana als laterals. Pels carrilers d'última generació es tracta d'aplicar una premissa més antiga que el futbol: la millor defensa és un bon atac. Balde s'encamina cap al lateral total. No en va, forma part del Top10 de millors assistents de LaLiga.

Pel que fa a Nico Williams, al minut 70 deixava la gespa amb cara de frustració. Si l'any que ve torna al Camp Nou potser no ho farà amb la samarreta dels lleons. Els problemes econòmics de l'Athletic Club, amb un dèficit anual de 30 milions, tal com va reconèixer la setmana passada el president Jon Uriarte, compliquen tant la seva renovació com la de l'altre diamant del planter biscaí, Oihan Sancet.

Final a l'hegemonia de Jordi Alba

Quan el més normal era pensar que seria Marcos Alonso qui podia acabar amb l'hegemonia de Jordi Alba, ha estat aquest jove de pare guineà i mare dominicana qui ha guanyat la partida. Acumula 11 titularitats entre Lliga (9) i Champions (2).

Nico Williams pot testimoniar que el Barça té un punyal. I si al novembre l'acompanya a Qatar? Està en mans de Luis Enrique.

Mira les millors jugades del Barça-Athletic Club (4-0)

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut