Neymar celebra el gol que ha marcat amb el PSG al Borussia Dortmund (Reuters)

El PSG tomba el Dortmund i es classifica per als quarts de final de la Champions (2-0)

Els alemanys han trobat a faltar, i molt, el seu golejador, el noruec Haland, absolutament desaparegut. El PSG feia quatre anys que no arribava a la ronda dels quarts de final.

Josep CochActualitzat

Mbappé ha començat el partit a la banqueta a causa d'una afecció a la gola. Aquest dimecres se li va fer el test del coronavirus i va donar negatiu. Més ensurts, Neymar, tot sol, ha caigut a la gespa. El brasiler ha necessitat l'atenció dels serveis mèdics del PSG. Només s'havien jugat 8 minuts del partit. Al quart d'hora de joc Haland ha vist la targeta groga per trepitjar Leandro Paredes. Jadon Sancho ho ha provat en el minut 18, però la seva rematada amb l'exterior del peu dret des de fora de l'àrea ha sortit desviada. En la jugada prèvia, Haland no hi ha arribat per ben poc.

El PSG controla el joc, però la seva circulació de pilota és massa lenta per trobar els forats a la defensa, ben plantada, del Borussia Dortmund. Els alemanys ha deixat de banda el seu futbol ofensiu i opten per un joc més conservador. Kimpembe, en el 22, ha estat més ràpid que Haland i li ha tret la pilota dels peus quan estava a punt de rematar. Nova arribada de perill dels alemanys. I en el 25 la millor ocasió del PSG. Passada filtrada de Di Maria i la rematada d'Edinson Cavani l'ha tret "in extremis" el porter suís Roman Bürki amb la punta de la bota del peu dret.

I en el 28 ha arribat el gol del PSG. Córner que havia provocat Hummels, el servei de cantonada l'ha tret Di María i Neymar, que supera la marca d'Achraf, i remata amb el cap en planxa per establir l'1 a 0. Un gol que donaria la classificació als parisencs pel valor doble dels gols en camp contrari, en el cas que el partit acabés amb aquest marcador. En el 38, bona jugada trenada de l'atac del Borussia, paret entre Guerreiro i Sancho, i la rematada de l'anglès, sense angle, l'atura Keylor Navas. Amb l'1 a 0, el PSG ha endarrerit les línies i ha deixat el pes del partit als de Lucien Favre, que estan tenint els mateixos problemes que el PSG: falta de velocitat en la presa de decisions. I en el temps afegit ha arribat el segon del PSG. Una jugada plena d'imprecisions l'ha recollit Neymar, que ha arribat al límit de l'àrea abans d'obrir a Pablo Sarabia, que la posa perfecta perquè Juan Bernat, amb la punta de la bota, marqui el 2 a 0 sorprenent Bürki. El PSG ha arribat al decsans amb els deures fets.

En el 55, gran llençament de falta de Di María des de la llarga distància i Roman Bürki ha de volar per rebutjar la pilota a córner. Primera gran ocasió del PSG a la represa del partit. Hummels, en el 61 ha vist la targeta groga per aturar una contra que conduia Edinson Cavani. I en el minut 63 entra Kylian Mbappé, que ocupa el lloc de Sarabia. Cavani, Neymar i Mbappe juguen plegats la darrera mitja hora del partit. En el 69, targea groga a Bernat i Julien Brandt entra per Thorgan Hazard. I en el 70 el jove nord-americà Reyna ocupa la plaça de Witsel amb l'objetiu de dotar amb més poder ofensiu al Borussia, que necessita un gol per forçar la pròrroga. En el 73, rematada de Julien Brandt que surt fregant el pal esquerre de la porteria de Keylor. En el 74 ha estat Emre Can, però el sut surt molt desviat per damunt del travesser. El Borussia ha fet recular el PSG i està collant de valent. Ara ha estat Brandt, en el 77, qui ha rematat, però la pilota l'ha rebutjat la defensa a córner. Se'n va el millor del partit Di María, i el seu lloc l'ocupa Kurzawa. En els darrers minuts Favre s'ho juga tot donant entrada a Mario Götze per Achraf. La tensió ha sortit en els darrers minuts en forma de tangana que ha acabat amb l'expulsió d'Enre Can i una groga per Neymar, que ja estava assegut a la banqueta. Tot s'ha generat amb una picabaralla entre Enre Can i Neymar. Gary Beswick, l'àrbitre anglès ha atorgat cinc minuts de temps afegit. Més targetes, aquesta per Kilian Mbappe. Al final, el París Saint Germain s'ha emportat l'eliminatòria per un global de 3 a 2 i tornarà a jugar uns quarts de final quatre anys després.