Barça

El projecte Espai Barça començarà a fer-se visible el 2019

El club blaugrana té previst acabar les obres de l'estadi Johan Cruyff abans de Setmana Santa i confirma que començaran a fer-se visible les obres en els exteriors del Camp Nou

El 2019 ha de ser l'any de l'arrencada definitiva del projecte de l'Espai Barça. El primer acte important ha de ser la inauguració de l'estadi Johan Cruyff. El termini d'execució de l'obra des de la col·locació de la primera pedra, el setembre del 2017, eren catorze mesos. L'obra, però, ha patit algun retard.

En una entrevista concedida a Esport3, Jordi Moix, el vicepresident tercer del Barça i responsable de l'Espai Barça, desgrana amb detall en quin punt està el projecte:

"Esperem acabar-les després de Setmana Santa. Hi va haver algun petit endarreriment perquè es van trobar unes restes arqueològiques que van demorar el termini d'execució."

Un cop entri en funcionament l'estadi Johan Cruyff, s'iniciaran les primeres obres importants al Camp Nou. Fins ara, s'han realitzat treballs preliminars, bàsicament consistents a reforçar la instal·lació elèctrica i ampliar els túnels d'accés a l'interior de l'estadi. Les primeres obres han provocat el desplaçament d'algunes dependències del club, com el Centre de Documentació o l'Agrupació Barça Jugadors. Els treballs d'aquesta temporada, però, no afectaran la graderia de l'estadi.

"A la segona part de la temporada, quan arribem a l'estadi veurem detalls que impliquen que hi ha obres. No hi haurà actuacions dins del recinte del Camp Nou, però sí que als exteriors es veuran obres preparatòries per fer la primera fase. Veurem alguns enderrocs, els passadissos que van al Museu, per exemple, i alguns preparatius dels exteriors."

El Barça comença a fer realitat, per tant, un projecte que encara rep l'oposició d'un dels grups municipals, el de la CUP, l'únic que no es va sumar a la llum verda de l'Ajuntament escenificada el passat mes d'abril. De moment, el Barça ja ha arribat a acords de compensació amb els propietaris dels terrenys que limiten amb les instal·lacions blaugranes.

"El Laietà, els veïns de Travessera i el Bowling... Amb això ja hem aprovat el projecte de reparcel·lació, que és la concreció en el recinte de les noves finques derivades d'aquest projecte."

També durant el 2019 s'ha de definir quin cognom comercial portarà el remodelat Camp Nou. El club espera ingressar pels anomenats "title rights" un terç, aproximadament, del cost total de l'obra.

"Tots els recursos que té el Club actualment no seran destinats en el nou projecte. Ja estem treballant per aconseguir recursos addicionals, que serà la manera com finançarem les obres."

Dues grans empreses del país han confirmat contactes amb el Barça en aquest aspecte: Mediapro i Grifols. El club va assegurar que va rebutjar l'oferta de la companyia de Jaume Roures. I en el cas de Grifols, l'empresa ha reconegut converses, però insisteix que no hi ha res tancat. El Barça, en tot cas, afronta un 2019 intens en l'aspecte patrimonial, amb un projecte que des del club s'insisteix a qualificar d'imparable.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut